MOČNA NEVIHTA V DALMACIJI ZANETILA ŠTIRI POŽARE: Šibenik pod vodo, v Makarski toča velikosti žogice za golf (FOTO, VIDEO)

Svet

Močna nevihta, ki je v ponedeljek zvečer zajela Dalmacijo, je povzročila tudi štiri požare. Na otoku Hvaru je zgorelo približno 5000 kvadratnih metrov borovega gozda, poročajo danes hrvaški mediji. Zaradi dežja so bile pod vodo ulice v Šibeniku, na območju Makarske pa je padala toča v velikosti žogice za golf.

Požar na Hvaru

Gasilci so posredovali na otokih Brač in Hvar ter v krajih Podgora in Marina, potem ko so strele zanetile požare, je poročal dalmatinskiportal.hr. Požare so pogasili tudi ob pomoči dežja, največ gozda pa je zgorelo na otoku Hvaru. Gasilci so morali poleg tega črpati vodo iz poplavljenih objektov na območju Trogirja.

Veliko dela za gasilce je bilo tudi v Šibeniku, kjer je dež poplavil mestne ulice in tudi novo javno garažo, je objavil portal Šibenik.in. Portal navaja, da je bilo "pol mesta" pod vodo, ulice so postale prave reke. Objavili so tudi vrsto fotografij, na katerih je videti poplavljene ulice in garažo.

Portal Dalmacija Danes poroča, da je v Šibeniku in Biogradu na morju v ponedeljek padlo največ dežja, 50 litrov na kvadratni meter. Pol manj dežja je bilo na širšem splitskem območju.

Toča v velikosti žogice za golf je padala v Živogošću blizu Makarske. Na območju Vrgorca v zaledju Dalmacije je neurje povzročilo škodo kmetom, nekatere hiše pa so zaradi močnega vetra ostale brez streh, je še navedel portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija