Mišič opozarja na nevzdržne razmere

Koper

Predsednik uprave Luke Koper, Gašpar Gašpar Mišič, je ministru za okolje, Dejanu Židanu, poslal javno pismo, v katerem opozarja na birokratsko togost, ki predvsem na področju uvoza hitro pokvarljivega blaga pristanišču povzroča poslovno škodo. Mišiča moti, da mora koprsko pristanišče vzorce pošiljati na analizo v Maribor, če bi jih lahko opravljali kar v Kopru.

Predsednik uprave Luke Koper, Gašpar Gašpar Mišič je po naših informacijah tako na Ministrstvo za okolje in prostor kot Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin naslovil javno pismo, v katerem okoljskega ministra Židana opozarja na nevzdržne razmere, vezane na uvoz hitro pokvarljivega blaga, še posebej sadja in zelenjave. 

"Kot predsednik uprave Luke Koper in kot dober gospodar v družbi, ki je v pretežni državni lasti, sem vas dolžan opozoriti, da se že vrsto let srečujemo z nerazumnimi razmerami na področju uvoza hitro pokvarljivega blaga, kar Luki Koper, d. d., in državi nasploh povzroča gospodarsko škodo. Izgubo prihodkov Luke Koper in drugih gospodarskih subjektov, ki so vezani na pretovor omenjenega blaga, kot so agenti, špediterji, kontrolne hiše, prevozniki in drugi, lahko merimo v milijonih evrov", je med drugim zapisal Gašpar Mišič.

Togost postopkov

Prvega moža pristanišča najbolj skrbi togost državnih organov, ki s postopki analiziranja vzorcev za vsebnostjo pesticidov ali rjave gnilobe pri krompirju skrbijo za neoporečnost hrane. Ti postopki v Sloveniji namreč trajajo 48 ur, v sosednjih pristaniščih pa naj bi bili hitrejši in bolj fleksibilni. Posledično Luka Koper pretovarja manj tovrstnega blaga, kar ji povzroča gospodarsko škodo.

"Zavedamo se, da je vzpostavitev laboratorija v Kopru vezana na določene stroške, vendar pričakujemo, da se bodo državni organi ustrezno odzvali na potrebe Luke Koper, ki v času gospodarske recesije v Sloveniji išče načine za povečevanje gospodarske rasti, za povečevanje prihodkov v državni proračun in večjo blaginjo državljanov", je še zapisal Gašpar Mišič.

Prvi mož Luke Koper zato ministra Židana javno poziva, naj skliče sestanek z direktorico Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in predstavniki ministrstva za zdravje, na katerem bi poiskali rešitev, ki bi bila hkrati po meri zakonodaje in želja gospodarstvenikov.

JOJO |  25 .01. 2014 ob  21: 03
Lahko znižat stroške z nižanjem stroškov vzdrževanja, bomo vidli koliko časa bo trajalo!?
umajček |  24 .01. 2014 ob  18: 21
VETERAN....ma kak dobiček je on ustvaril? včeraj je prišel ggm v luko...sploh pa lahko je delat dobiček da jemlješ, delavcem!..
umajček |  24 .01. 2014 ob  18: 20
VETERAN....ma kak dobiček je on ustvaril? včeraj je prišel ggm v luko...sploh pa lahko je delat dobiček da jemlješ, delavcem!..
@@Luke ne damo |  24 .01. 2014 ob  17: 46
E za to pogruntat ne rabiš bit šefič. Le ovčka ne smeš bit in moraš z lastno glavo razmišljat. Pa raje delaj, kot da med službo pišeš. BTW a še stoji vse v Luki, ker vaš človek dela sabotažo z nekim novim sistemom?
Veteran |  24 .01. 2014 ob  10: 55
@@Tepec

"V zadnji bilanci je Mišič ustvaril več kot 260 tisoč evrov dobička."

Se ti zavedaš kakšne neumnosti pišeš? :)
BP GM SJ |  24 .01. 2014 ob  09: 21
Ne se bat za Luko. Je v dobrih rokah:
1. Boris Popović
2. Zoran Janković
3. Nedeljko Mišić
Sebastjan Jeretić

Dream team brez morale in etike.

ps
Pa še izvajalec gradbenih del paše v ta giro: Grafist
@Luke ne damo  |  24 .01. 2014 ob  07: 44
Verjetno si eden tistih srednje slojskih šefičev, ki trepeta za stolček.
@tepec |  24 .01. 2014 ob  07: 16
-2
V zadnji bilanci je Mišič ustvaril več kot 260 tisoč evrov dobička. Na trgu Si jih ti kdaj videl ali ustvaril toliko? Se ti zdi nesposoben? Dokaži se, objavi svoje bilance in potem pametuj. Lahko je biti heroj in širit govorite, ki nimajo podlage. En dan bodo take doletele tudi tebe, potem boš videl, o čem je govora.
Tepec |  24 .01. 2014 ob  03: 29
GGM je podjetnik iz panoge, ki je šla v faliment. Potreboval je službo, zaradi česar se je tako stegoval po Luki. Posrečilo se mu je, sposoben že ni (razen, če Slovenceljni ne štejemo podkupovanje uradnikov za sposobnost).
ajde švercerji |  23 .01. 2014 ob  21: 58
vi bi coca colo predstavili kot pokvarlivo blago, da bi se ognili pregledu in colo spustili na prej
sveti jurij |  23 .01. 2014 ob  21: 55
Slišim, da gre GG na VINAKOPER!!
Luke ne damo |  23 .01. 2014 ob  21: 02
Torej malo globje pogledano, najprej Stare, s svojimi floskulami, zatem Mišič, z novim spinom, vmes aktivacija SŽPDjevcev za čaščenje lika in dela Nedeljka iz Pirana. Nekateri to pišejo med delovnim časom, ko so na t.i. odmoru za krepitev koncentracije. A škoda v Luki se dogaja. Nedeljko bo odletel, Stare bo odpeketal, Topič in Jovičič bosta poniknila. Škoda bo ostala. Potem bomo videli vse te silne podpornike po Luki.
1