MARJETICA KOPER PRISKOČILA NA POMOČ PROSTOVOLJKAM IN PROSTOVOLJCEM: Že skoraj 400 ogroženim osebam v občini raznesli pakete pomoči (FOTO)

Koper

Marjetica Koper se je odzvala pozivu Mestne občine Koper, kjer so povabili zaposlene v javnih zavodih, podjetjih in drugih organizacijah, da se prijavijo na seznam prostovoljcev za pomoč pri izvajanju različnih opravil, s katerimi bi olajšali občankam in občanom prebroditev tega kriznega obdobja.

Direktor Marjetice Koper Davor Briševac in koprski župan Aleš Bržan

S svojimi vozniki in vozili sodelujejo pri dostavi paketov z osnovnimi živilskimi in higienskimi izdelki, ki jih je v tem tednu prejelo 190 starejših oseb.

Raznašanje paketov za starostnike od vrat do vrat

Paket vsebuje osnovna živila – sol, sladkor, olje, mleko, čaj, kekse, marmelado, testenine, riž, suho sadje, konzervirano zelenjavo, polento, različne pripravljene jedi in omake itn. ter osnovne higienske izdelke – milo, šampon, zobno ščetko, zobno pasto ter detergent za pranje. V preteklem tednu je pakete osnovnih živilskih in higienskih izdelkov prejelo 200 socialno ogroženih otrok in mladostnikov.

Prostovoljci na delu

Občanke in občane, ki jih zanima prostovoljstvo, pa vabijo, da se lahko prijavijo prek obrazca, ki je dostopen na povezavi: https://www.1ka.si/a/260201. Za dodatne informacije lahko zainteresirani pišejo na elektronsko pošto prostovoljec@koper.si.