MARJETICA KOPER GOLJUFA PRI ZARAČUNAVANJU PARKIRNIN? "Gre za običajen način preprečevanja zlorab"

Koper

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki se pri uporabi easy park aplikacije počuti ogoljufanega s strani podjetja Marjetica Koper, ki upravlja s parkiriščem pred trgovskim centrom Mercator na Dolinski cesti v Kopru. "Če pridem zjutraj v trgovski center, aktiviram parkiranje v aplikaciji. Grem v trgovino, opravim nakup in zapustim parkirišče. V primeru, da se moram čez dve do tri ure vrniti, ker imam spet opravek v tem istem nakupovalnem centru, mi aplikacija na zahtevo Marjetice zaračuna en evrov za parkiranje, čeprav je 90 minut zastonj," opisuje. Za pojasnilo smo se obrnili na Marjetico Koper.

"Aplikacija je nastavljena tako, da mora biti med enim koncem parkiranja, ki ga aplikacija podaljša za brezplačnih 90 minut kljub temu, da si zaključil parkiranje po 15 minutah, in drugim obiskom parkirišča, najmanj 120 min, da ti ne zaračuna parkirnine," navaja bralec. Zato ga zanima, na kakšen način so pri Marjetici Koper obvestili uporabnike easy park aplikacije o takšnem načinu zaračunavanja parkirnine.

Bralec tudi navaja, da bi razumel, da se zaračuna parkirnina, če jo uporabnik podaljša takoj po pretečenem obdobju prve brezplačne. Da pa je pogoj, da dve uri ne sme priti nazaj, se mu zdi kraja strank, saj "en evro v roku enega leta prinese par tisočakov neupravičenega zaslužka". Ob tem dodaja, so mu prav pri Marjetici predlagali uporabo parkiranega avtomata, kar pa se mu zdi "korak nazaj", saj je aplikacija namenjena naprednemu načinu plačevanja parkirnine, ki ga pri Marjetici tudi sami spodbujajo.

"Gre za običajen način preprečevanja zlorab 'brezplačnega' parkiranja, ki ga koristimo tudi na ostalih parkiriščih v našem upravljanju. Takšen način je bil implementiran zaradi pogostih zlorab, katere nepošteno 'odvzemajo' parkirna mesta poštenim uporabnikom. Bralcu svetujemo, da v taki situaciji uporabi parkirni listič," odgovarjajo v Marjetici Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  01 .03. 2023 ob  11: 26
Bralec je povedal kako se je dalo goljufati.
solinar |  01 .03. 2023 ob  06: 35
16
Tako delujejo vsa parkirišča easy park. Ko prideš drugič vzami listek, pa bo ok! Če pa hočeš zlorabljat, ta pa ne bo šlo bratec.
Se boš kar sprehajal vsako uro in menjaval listke.
kokodek |  28 .02. 2023 ob  21: 50
18
na avtomat in ne bo nič zaračunano