Maribor slavil v športnem parku

Goriška

Nogometno društvo Gorica predstavlja največji športni kolektiv na Goriškem. V zadnji sezoni Vrtnice dosegajo zelo solidne rezultate, na kar smo prebivalci širše Goriške zelo ponosni. Na predlog njihove navijaške skupine, Terror Boys, smo se na našem portalu odločili, da našim nogometašem nudimo več prostora in pozornosti. Tako bomo ob vsakem  srečanju goriških nogometašev objavili poročilo s tekme, ki nam ga bodo posredovali njihovo navijači. Terror boysi  so v Športnem parku nameščeni na vzhodni tribuni, zato smo njihovo rubriko na našem portalu poimenovali  “Pogled z vzhoda”.  Danes si preberite,  kako so navijači z vzhodne tribune videli včerajšnji derbi z Mariborom.

V derbiju 17. kroga Prve Lige Telekom Slovenije sta se v deževnem novogoriškem športnem parku pred dobrimi 1000 gledalci udarila Gorica in aktualni državni prvaki iz Maribora. Varovanci Luigija Apollonija so se od domačih navijačev, ki so po daljšem času spodobno napolnili tribune Športnega parka in so v všečni tekmi, ki je bila prava reklama za slovenski klubski nogomet, poslovili s porazom, a z igro nikakor niso razočarali.Če kaj, potem Goričanom prav gotovo ne moremo zameriti želje in borbenosti, saj so zlasti v prvem polčasu bili boljši nasprotnik od favoriziranih gostov, a žal je v zaključku akcij zmanjkalo nekoliko sreče. Vodilni zadetek so Goričani dosegli v 33. minuti, ko je zadel eden izmed ljubljencev domačega občinstva Saša Aleksander Živec. Le šest minut kasneje pa je za izenačenje poskrbel kapetan gostov Tavares, ki je zabil že svoj 112. gol v vijoličastem dresu. V prvem polčasu velja v domačih vrstah omeniti še poskusa Gianluce Lapadule in Massima Code, ki sta končala v vratnici in prečki gostujočega gola. Tudi sicer pa sta k odlični predstavi na igrišču svoje na tribunah prispevali tudi obe navijaški skupini, ki sta poskrbeli, da je bil derbi kroga odigran v kulisi, kakršna se za takšno tekmo spodobi.

V nadaljevanju je ritem igre sicer nekoliko vpadel, k čemur je botrovalo tudi razmočeno igrišče, ki je akterjem tekme povzročalo še dodatne težave, vendar priložnosti kljub temu ni manjkalo. Žal pa se je v končnici tekme (slednje so letos za Novogoričane zares trn v peti) zopet ponovil že viden scenarij. Gostje so v 83. minuti po srečnem odbitku žoge od vratnice prek Damjana Boharja prišli do zmagovitega zadetka in tako poskrbeli za grenko slovo Gorice od domačih navijačev za letos.

Gorica je potrdila, da ima njena ekipa zares velik potencial, vendar še naprej plačuje davek neizkušenosti in težav z uigranostjo, manjka pa ji tudi kilometrine in težkih tekem, ki so jih gostje iz Maribora, ki med drugim že tretje leto zapored nastopajo tudi v evropskem tekmovanju, še kako vajeni. Vsekakor bo s časom tudi to prišlo in takrat bo nedvomno prisotnih tudi manj nihanj in izgubljenih končnic, ki so letos Gorico zanesljivo stale vodstva na prvenstveni lestvici.

Ne glede na poraz pa v boju za najvišja mesta ni še nič izgubljeno, saj Gorica za vodilnim Mariborom (slednji ima sicer tekmo manj) zaostaja le za šest točk, medtem ko drugo in tretje uvrščena Zavrč in Koper modro-belim bežita za štiri točke. Novogoriški navijači pa si za uteho lahko jemljejo spoznanje, da so obračuni Gorice in Maribora ponovno postali poslastice dveh ekip, ki krojita vrh slovenskega klubskega nogometa, kot sta to redno počeli že v preteklosti.

A.Ž.