MAR KITAJCI NE BODO VEČ JEDLI PSOV? Za zdaj so jih črtali s seznama živali za vzrejo

Svet

Kitajska vlada je v osnutku direktive pse izključila iz seznama na kmetijah vzrejenih živali, ki se nato znajdejo na krožnikih tamkajšnjih večerij in jih prekategorizirala v "spremljevalne" živali oziroma ljubljenčke. Predlog lahko prepreči, da bi vsako leto v tej državi zaradi njihovega mesa pobili približno 10 milijonov psov.

Na ministrstvu so sicer zanikali, da predlog prinaša tudi prepoved prehranjevanja s pasjim mesom. Eden od tamjašnjih uradnikov je dejal, da izključitev psov iz seznama pomeni, da z njimi ni mogoče delati kot z živino, kar pa nima ničesar s prehranjevanjem ali vzrejo psov.

Kljub temu aktivisti za zaščito živali že razmišljajo, da je to nemara pravi trenutek za konkretno spremembo pravil igre na Kitajskem.

Prejšnji teden je namreč južno kitajsko mesto Shenzhen postalo prvo mesto na Kitajskem, ki je prepovedalo prehranjevanje psov zaradi pandemije koronavirusa. Konec februarja pa je Kitajska prepovedala vso trgovino in uživanje divjih živali, ker menijo, da je kriva za svetovno krizo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija