LJUBLJANSKA DRUŽBA V DOKONČANJE POSLA PRIMORJA: Dve stolpnici s 145 stanovanji sredi Nove Gorice

Goriška

Družba K. Tivoli bo na zemljišču na Majskih poljanah v Novi Gorici, ki ga je kupila iz stečaja gradbinca Primorje, zgradila dve stolpnici s skupno 145 stanovanji, kot je načrtovalo že Primorje, so povedali v družbi. Prva stolpnica s 73 stanovanji bo predvidoma končana konec leta 2020.

Na območju je ena stolpnica že postavljena, predvideni sta še dve. Kot so STA povedali v družbi K. Tivoli, je gradbeno dovoljenje veljavno in v skladu z njim se bodo izvajala dela. V stolpnicah je predvidenih skupno 145 stanovanj in 19 poslovnih objektov. Predviden rok dokončanja prve faze, stolpnice B, je konec leta 2020.

Investicija je ocenjena na 25 milijonov evrov, je v torek poročal časnik Finance. Po navedbah časnika je v stolpnici B načrtovanih 73, v stolpnici A pa 72 stanovanj.

K. Tivoli, v katerem imata po 49-odstotni delež družba Kolektor Koling in zagrebški Iskraemeco, je zgradila stanovanjsko sosesko Belle Vie Tivoli na območju nekdanjega Slovenijavina v ljubljanski Šiški, v kateri je 195 stanovanj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija