LIPOVŠEK PUCHES PRESENEČENJE PORTOROŽA: Tudi Bedene in Rola preskočila prvi oviri

Piran

Slovenija ima v tretjem krogu teniškega challengerja v Portorožu tri igralce. Pričakovano prvega in tretjega nosilca, Aljaža Bedeneta in Blaža Rolo, ter presenetljivo Tomasa Lipovška Puchesa.

Bedene in Rola sta bila kot nosilca prosta v prvem krogu, tako da sta včeraj zabeležila prvi zmagi, za novega slovenskega reprezentanta Lipovšek Puchesa pa je bila to že tretja zmaga ta teden v Portorožu. Tako v kvalifikacijah kot v obeh krogih glavnega žreba ni izgubil niza; včeraj je premagal nekoč že 33. igralca sveta, zdaj 32-letnega Rusa Andreja Golubeva s 6:4 in 6:4.

Precej več dela je imel Aljaž Bedene, ki je šele po več kot dveh urah in pol igre ugnal Ukrajinca Ilijo Marčenka s 5:7, 6:4 in 6:2. Tridesetletni Ljubljančan, ki je z 90. mestom na lestvici ATP na papirju prvi favorit turnirja, je po svoji prvi zmagi letos na trdih podlagah priznal, da je bila to verjetno njegova najslabša predstava v tej sezoni.

"Predvsem pri gibanju se je poznalo, da sem prišel v Portorož naravnost s počitnic. Zgrešil sem ogromno udarcev, ki jih sicer ne zgrešim, nisem izkoristil svojih priložnosti, a vseskozi sem se zavedal, da sem boljši in da moram le malce dvigniti nivo igre, pa bo šlo. Verjamem, da bo zdaj iz dvoboja v dvoboj lažje, nenazadnje mi je žreb za uvodni nastop namenil zelo neugodnega tekmeca, ki je bil nekoč že med prvimi petdesetimi na svetu," je dejal Bedene.

Bolj suveren je bil Blaž Rola. Uvodni niz proti Rusu Tejmurazu Gabašviliju je dobil v 40 minutah s 7:5, konec dvoboja pa je bilo v uri in dvajsetih minutah (6:2). "Vseskozi sem čutil, da sem boljši, tako da sem zelo zadovoljen s svojo predstavo. Nekaj malega nervoze oziroma 'metuljčkov' v želodcu sem čutil v prvih igrah, nato pa sem se sprostil in vseskozi narekoval ritem. Zdaj me čaka tekmec, ki ga dobro poznam. Vem, da moram igrati na polno in biti pozitiven," je povedal 28-letni Ptujčan.

Dopoldan je nov slovenski teniški reprezentant Tomas Lipovšek Puches, sicer rojen v Argentini, premagal nekoč že 33. igralca sveta, zdaj 32-letnega Rusa Andreja Golubeva s 6:4 in 6:4. "Veseli me, da sem izkoristil dober žreb in da sem ta uspeh dosegel prav v Sloveniji, za katero bom čez dober mesec debitiral tudi v Davisovem pokalu. Razmere na igrišču so bile težke, saj je oba oviral močan veter. Dobro sem se znašel in ponosen sem, da sem premagal igralca, ki je bil nekoč že na 33. mestu na svetu," je dejal 26-letni argentinski Slovenec.

Tomas Lipovšek Puches se bo v četrtek po 16. uri v osmini finala oziroma tretjem krogu pomeril z Rusom Artemom Dubrivnijem, Blaža Rolo po 18.00 čaka Srb Aldin Šetkić iz BiH, Aljaža Bedeneta pa po 19.30 Sasi Kumar Mukund iz Indije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija