KRIZNI SESTANEK NA ZD IZOLA: Določili prostor za izolacijo in sprejeli ukrepe zaradi koronavirusa

Izola

Razširjeni strokovni svet Zdravstvenega doma (ZD) Izola je na današnjem kriznem sestanku sprejel vse ustrezne ukrepe pri soočanju z novonastalo situacijo, v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2, so zapisali v objavi za javnost.

"Določili smo načine obveščanja, prostor za izolacijo (izolirnico) za odvzem brisa pri sumu na okužbo s koronavirusom. Zagotovili smo ustrezno zaščitno opremo, ki je žal v zelo omejenih količinah, naročili ustrezne brise za odvzem kužnin in transport, sprejeli sklep, da so telefoni dosegljivi v celotnem času delovanja ambulant," so sporočili iz ZD Izola.

Sprejeli so tudi dodaten sklep, da ambulanta, ki deluje v Domu upokojencev Izola, zaradi bližine najbolj občutljive populacije, sprejme še dodatne ukrepe. "Situacijo glede tekoče problematike, bomo skrbno spremljali in po potrebi organizirali krizne sestanke," so dodali.

Obvestilo za paciente, ki imajo vročino ali pri njih obstaja sum na okužbo

Poleg tega naprošajo paciente, ki prebolevajo vročično stanje ali so bili v tesnem stiku z bolnikom z novim koronavirusom SARS-CoV-2 ali potovali v krajih, kjer je prisotna epidemija z novim koronavirusom, da omejijo obiske v ZD Izola.

"Svetujemo vam, da se preko telefona obračate na vašega lečečega zdravnika in upoštevate navodila. V kolikor je vaše zdravstveno stanje resno in se odločite za obisk Zdravstvenga doma Izola, vas vljudno naprošamo, da predhodno pokličete v ambulanto lečečega zdravnika ali v ambulanto nujne medicinske pomoči na tel. številko 05 663 5000," so zapisali v sporočilu za javnost.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija