KRIŽARKE SO OTVORILE SEZONO: Letos v Kopru pričakujejo več kot 100 tisoč potnikov

Koper

V letošnji sezoni je prihod napovedalo 69 ladij za križarjenje, ki bodo v Koper pripeljale preko 100 tisoč potnikov. Največ prihodov pričakujejo v juniju, juliju in oktobru. V Kopru bomo prvič videli 9 ladij: MSC Lirica, MSC Opera, Marella Discovery, Azamara Pursuit, Mein Schiff 6, Silver Shadow, Celebrity Infinity, Koningsdam ter Princess Iris. 

Največja med vsemi bo ladja Koningsdam, ki jo bodo na potniškem terminalu privezali 5. septembra in 24. oktobra. Ladja meri v dolžino skoraj 300 metrov, prevaža pa lahko 2.500 turistov, za katere skrbi nekaj več kot tisoč članov posadke. Največkrat bomo sicer v Kopru videli ladjo Marella Discovery. Če ji dodamo še število prihodov njene sestrske ladje Marella Celebration, lahko lastniku, angleškemu ladjarju Marella Cruises, v letošnjem letu pripišemo največji obisk. Potniško sezono zaključuje ladja Amadea, 3. decembra.

Ladjo za križarjenje Viking Star (na fotografiji zgoraj), ki je včeraj odprla sezono, so izdelali v tržiški ladjedelnici Fincantieri. Na svojo prvo vožnjo se je odpravila pred štirimi leti. Dolga je 228 m, široka 29 m, sprejme pa 850 turistov in 470 članov posadke. Ladjo, katere lastnik je švicarski ladjar Viking Ocean, bomo v Kopru letos videli  devetkrat. Turistom na ladji nudijo naslednji itinerarij: Benetke, Koper, Zadar, Dubrovnik, Kotor, Corfu, Katakolon, Santorini in Atene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  29 .03. 2019 ob  20: 54
Ke lepo križarke so prišle ONESNAŽIT MORJE IN ZRAK. Mulj kemije ki se nabere na dnu pa kdo bo počistil?
Ke lepo , meni navadnemu občanu, razen tega, da BOM PREJ ZBOLEL ZA RAKA, višjih davkov , kaj pride v žep?
Eho |  28 .03. 2019 ob  19: 33
Vsaka od teh ladij je v resnici tudi termoelektrarna na nafto. Če še prištejmo še vse ostale ladje, katerim ravno tako tuta para laufajo agregati, si lahko skoraj komot mislimo, kako imamo sredi Kopra dokaj zmogljivo termoelektrarno na nafto.