KRIS JE DOMA: Trenutek, ko je prispel na slovenska tla (VIDEO)

Koper

Kris Zudich, deček z Obale, rojen s spinalno mišično atrofijo, se je danes iz ZDA vrnil v Slovenijo. Prevoz je bil opravljen z zasebnim letalom Bombardier Global Express, ki je ob 8. uri pristalo na letališču Jožeta Pučnika. Na letalu so bili štirje člani posadke in trije člani družine Zudich, so sporočili iz društva Palčica Pomagalčica.

Lani je društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki za zdravljenje Krisa v največji tovrstni humanitarni akciji v državi zbralo skoraj štiri milijone evrov. Denar je dečku, ki se je rodil z redko genetsko boleznijo, spinalno mišično atrofijo tipa ena, omogočil zdravljenje na kliniki UCLA v Los Angelesu in aplikacijo zdravila zolgensma.

Nadaljevanji potek zdravljenja v ZDA je ustavila svetovna pandemija novega koronavirusa, ki je ustvarila razmere, v katerih bi bilo nadaljnje bivanje v ZDA za Krisa lahko ogrožujoče. Fizioterapij in pregledov že nekaj časa ni imel, vse manj pa je bilo na razpolago pripomočkov za njegovo oskrbo, so pojasnili v društvu.

Iz srca se zahvaljujemo celi Sloveniji in tudi škratkom zunaj njenih meja...brez vas nam ne bi uspelo????❤ Naši Palcici...

Posted by Go Help Kris on Wednesday, March 25, 2020

Pobudo za Krisovo vrnitev domov je sprožila predsednica društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki Larisa Štoka. "Bil je petek, 20. marec 2020. Že nekaj dni sem s staršema Krisa čutila, da se mora Kris zaradi svetovne pandemije koronavirusa vrniti domov. Poklicala sem dobrodelne škratke iz Predsedniške palače, ki so mi pomagali že v času največje slovenske dobrodelne akcije - Podari življenje. Urad predsednika RS se je srčno odzval in me povezal z gospodom Andrejem Šterom, človekom toplega srca. V telefonskih pogovorih je bilo čutiti sočutje. Že po treh dneh in treh nočeh so bile prižgane še zadnje zelene lučke za Krisovo vrnitev domov," je zapisala na Facebooku in se še enkrat iskreno zahvalila Šteru in uradu predsednika republike.

Tako se je deček vrnil v Slovenijo. Polet sta ob zbranih sredstvih društva Palčica Pomagalčica omogočila tudi podjetnik Miodrag Kostić in Gorenjska banka, ki sta Krisu s svojo donacijo že novembra lani omogočila polet v ZDA z zasebnim letalom. Pomoč je nudila tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije.

KRIS PONOVNO DOMA

SKUPAJ ZA KRISA Bil je petek, 20. marec 2020. Že nekaj dni sem s staršema Krisa čutila, da se mora Kris zaradi svetovne pandemije korona virusa vrniti domov. Poklicala sem dobrodelne škratke iz Predsedniške palače, ki so mi pomagali že v času največje slovenske dobrodelne akcije - Podari življenje. Urad predsednika RS se je srčno odzval in me povezal z gospodom Andrejem Šterom, človekom toplega srca. V telefonskih pogovorih je bilo čutiti sočutje. Že po treh dneh in treh nočeh so bile prižgane še zadnje zelene lučke za Krisovo vrnitev domov. Iskrena zahvala Uradu predsednika RS in gospodu Andreju Šteru, brez vas nam ne bi nikoli uspelo. Hvaležni do neba in še več. Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Sreda, 25. marec 2020

Družina sporoča, da se Kris počuti dobro in da je biti doma zanje v teh hudih časih nekaj neprecenljivega. Po vrnitvi se bodo sicer umaknili v strogo izolirano okolje.

Rezultati Krisovega zdravljenja so sicer vzpodbudni, opaziti je viden napredek v njegovem razvoju. Kris po navedbah Palčice Pomagalčice predstavlja tudi zagotovilo, da lahko skupaj dosežemo nemogoče, dandanes pa to prinaša upanje, da lahko s skupnimi močmi s čim manj posledic preživimo tudi pandemijo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  25 .03. 2020 ob  11: 39
Vsaj ena lepa novica v teh časih.
Lili |  25 .03. 2020 ob  10: 37
16
Z takšno novico za malega Krisa lahko rečemo da je danes čudovit dan, naj ostanejo tudi naprej v Krisovem življenju dnevi kot so danes. ❤