Kriminalisti ovadili direktorja ŠOUP Kokla

Kronika

Na koprski policijski upravi so potrdili, da so v zvezi s kriminalistično preiskavo na sedežu ŠOUP, kjer so konec junija lani zaradi suma kaznivih dejanja gospodarske kriminalitete opravili tudi hišno preiskavo, že konec septembra lani zbrali dovolj dokazov, da so na koprsko tožilstvo posredovali ovadbo zaradi ponarejanja listin. Ovadbo pa so pred dnevi dopolnili še s kaznivimi dejanji zlorabe položaja in zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve in uničenja poslovnih listin, navaja Dnevnik.

Kokl naj bi tako po ugotovitvah kriminalistov s ponarejanjem listin prišel do položaja direktorja, tam pa z zlorabo položaja in ponarejanjem listin na račun svojega samostojnega podjetja nakazal večjo količino denarja, saj je študentski organizaciji in njenim zavodom izstavljal fiktivne račune za svetovanje. Tako naj bi v nekaj letih neupravičeno pridobil več deset tisoč evrov koristi. Na račun svojega samostojnega podjetja je vsa ta leta dobival tudi direktorsko plačo, saj do pred kratkim ni bil uradno zaposlen na ŠOUP, navaja časnik.

Poleg tega je Kokl po ugotovitvah kriminalistov nekaterim podjetjem svojih prijateljev iz računa ŠOUP nakazoval denar, čeprav je vedel, da gre za fiktivne račune. Med drugim naj bi podjetju Garmond, ki je upravljalo s študentskim hostlom, omogočil 118.000 evrov neupravičene premoženjske koristi. Zato so kriminalisti ovadili tudi direktorja Garmonda Gorana Sambta, še navaja Dnevnik. Kokl je za STA povedal, da zadeve v tej fazi ne komentira.

Ob kriminalistični preiskavi na sedežu ŠOUP junija lani je Kokl sicer dejal, da se kriminalistične preiskave veseli ter da je kriminaliste zanimalo poslovanje študentske organizacije oziroma "tiste stvari, ki ste jih že v preteklosti mediji obravnavali".

Sorodne vsebine:

Sodišče potrdilo Popovičevo pogojno kazen

Kokl še vedno ni vrnil denarja

Primorska.info mora vrniti denar

primorska info |  06 .03. 2013 ob  18: 34
kaj je Goran tista" keka", ki ga stalno spremlja... partnerica pardon...
Koklja |  05 .03. 2013 ob  18: 52
Gori gori, ne kliči 113 ;)