KRAS SE JE PRESELIL IZ DRAGONJE V KROMBERK: Delavce z Obale bi premestili v Šepulje

Slovenija

Družba Kras iz Sežane je med vikendom preselila del svojega obrata iz Dragonje v Kromberk pri Novi Gorici. Avgusta lani so preselili proizvodnjo mesnih izdelkov, zdaj pa bodo v nekdanje Mipove proizvodne obrate preselili še program svežega mesa. Od ponedeljka bodo tako v Kromberku opravljali tudi razsek svinjskih in govejih polovic.

"Selitev je bila načrtovana že pred krizo in zaradi novega koronavirusa načrta selitve nismo spreminjali. Celoten potek smo dobro načrtovali z namenom, da zagotovimo najvišjo stopnjo varnosti vseh vpletenih," je povedal prokurist družbe Kras Borut Volk.

Ob tem dodaja, da gre pri selitvi za iskanje sinergij proizvodnih zmogljivosti družb Pivka perutninarstvo in Kras. "Obrat v Kromberku je dovolj velik, da lahko v njem izvajamo tudi proizvodnjo Krasa, ki je do sedaj potekala v Dragonji. To pomeni tudi sinergije pri transportu, energiji in stroških dela."

V programu svežega mesa je doslej v Dragonji delalo šest delavcev, štirje med njimi se bodo morali sedaj voziti v Novo Gorico z Obale, dva pa živita bliže Novi Gorici in sta se sedaj vozila na delo v Dragonjo. "Storitev razseka za nas izvaja pogodbeni partner, ki je poskrbel za nastanitev svojih zaposlenih, teh je okrog 15, v okolici Nove Gorice," je še pojasnil Volk.

Že od avgusta se z Obale v Kromberk vozi približno 16 zaposlenih. Vendar na programu proizvodnje mesnih izdelkov že uvajajo delavce iz goriške regije z namenom, da bodo lahko delavce iz Obale preselili v Šepulje. "Vsekakor je v interesu tako zaposlenih kot družbe, da zaposleni opravljajo delo čim bližje svojemu domu," je dodal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija