Kradli iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka

Goriška

V Kobaridu se je včeraj zgodilo kaznivo dejanje tatvine v enem od tamkajšnjih stanovanjskih blokov, kjer je neznani storilec v popoldanskem času v kletnih prostorih stanovanjskega bloka pristopil do odklenjenih vrat kleti. Z delovne mize si je storilec protipravno prisvojil bančno kartico in manjšo vsoto gotovine, prav tako pa je iz manjše denarnice vzel še nekaj drobiža v raznih kovancih.

Nepridipravi je zatem prostore zapustil po isti poti in odšel iz stanovanjskega bloka neznano kam. Policisti so z zbiranjem obvestil še ugotovili, da sta se v kritičnem času v omenjenem bloku nahajala dva mlajša moška, ki sta po stanovanjih prodajala določene izdelke. Bovški policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo v zvezi z omenjeno zadevo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.  

Voznik avtomobila zapeljal s ceste 

Danes v zgodnjih jutranjih urah je bila policija obveščena o prometni nesreči izven naselja Kambreško v smeri naselja Lig in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 42–letni italijanski voznik avtomobila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal s ceste. Policisti so mu v postopku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so policisti navedenemu italijanskemu vozniku izdali plačilni nalog.  

Nepridipravi iz osebnega vozila ukradel žensko torbico

Policisti so včeraj obravnavali kaznivo dejanje tatvine na pokopališču v Stari Gorici pri Novi Gorici. Neznani storilec je v popoldanskem času pristopil do odklenjenega osebnega avtomobila in zadnjega sedeža ukradel žensko torbico, v kateri je oškodovanka imela poleg gotovine še osebne dokumente, plačilne kartice in mobilni telefon. Storilec je po storjenem kaznivem dejanju odšel neznano kam. S tem protipravnim ravnanjem je nepridipravi povzročil za skupno 400 evrov materialne škode.

Vlomili v osebno vozilo v Bukovici

Včeraj popoldne so policisti obravnavali vlom v parkirano osebno vozilo na parkirišču pokopališča v Bukovici. Neznani storilec je najprej razbil manjše stransko steklo na vratih vozila in nato iz vozila ukradel žensko torbico, v kateri je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in bančne kartice tudi nekaj gotovine. Po dejanju je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.    

Neznanec poškodoval reklamni plakat na panoju

Včeraj so policisti obravnavali poškodovanje jumbo plakata v Vrtojbi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pred kratkim na parkirnem prostoru pristopil do reklamnega panoja, nameščenega na tovornem vozilu, in s panoja strgal del jumbo plakata. S tem ravnanjem je storilec enemu od podjetij povzročil za približno 300 evrov materialne škode. Ker je oškodovano podjetje odstopilo od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, bodo šempetrski policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo pristojnemu novogoriškemu okrožnemu državnemu tožilstvu.

Vlomili v vikend hišo

Nepridipravi so včeraj vlomili v vikend hišo v okolici Kanala. Neznani storilec je v zadnjih nekaj dneh vlomil skozi vhodna vrata omenjenega objekta ter ukradel štedilnik na drva v vrednosti približno 500 evrov.  V zvezi z omenjeno zadevo sta bila obveščena preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti podali kazensko ovadbo.