Slovenski milijonar še ni prevzel dobitka

Slovenija

Lastnik zmagovalne srečke Eurojackpot po enem mesecu od žrebanja še ni prišel po svoj dobitek. A ima za to še dva meseca časa, zato se mu pravzaprav še ne mudi. Kot pojasnjujejo na Loteriji Slovenija, lastniki dobitnih srečk ravnajo zelo različno - nekateri pridejo po dobitek na prvi možni termin, drugi se oglasijo tik pred iztekom roka.

Eni pridejo po dobitek prvi možni termin, nekateri počakajo teden ali dva, so pa tudi primeri, ko se oglasijo tik pred iztekom roka za prevzem dobitka, je za STA pojasnila svetovalka uprave za odnose z javnostmi na Loteriji Slovenija Mateja Slamnik Kos.

V žrebanju v mednarodni igri Eurojackpot 6. decembra lani je bil glavni dobitek vplačan v grosupeljski poslovalnici loterije. Dobitnik Jackpota, vrednega 21.047.334,80 evrov, se zaenkrat ni javil, ima pa na voljo še kar nekaj časa, poudarjajo na loteriji.

Če upravičenec v tem roku ne bi prevzel dobitka, se ta skladno s pravili igre, ki veljajo za vseh 29 prirediteljev iz 14 evropskih držav, vrne v rezervni sklad in posledično v igro Eurojackpot. A po navedbah Slamnik Kosove se doslej pri nas še ni zgodilo, da bi kakšen večji dobitek ostal neizplačan.

Tako visokega dobitka, kot je bil izžreban decembra, v slovenskih igrah na srečo še ni bilo, navaja Slamnik Kosova. Rekordni znesek je do 6. decembra lani predstavljal dobitek Sedmica v igri Loto, ki so ga izžrebali januarja 2012 in je znašal nekaj manj kot pet milijonov evrov.

Deli novico: