KORUPCIJA PRI PRIDOBIVANJU VOZNIŠKIH KVALIFIKACIJ: Kriminalisti ovadili eno osebo

Kronika

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Nova Gorica so zaključili večmesečno preiskavo suma nepravilnosti izpitne komisije za opravljanje preizkusa znanja za pridobitev temeljne kvalifikacije za voznike motornih vozil v cestnem prometu in ovadili eno osebo, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Temeljno kvalifikacijo za voznike motornih vozil v cestnem prometu namreč potrebujejo vsi vozniki tovornih vozil in avtobusov na območju Evropske unije.

Na podlagi ugotovitev v predkazenskem postopku so zoper eno fizično osebo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, so sporočili.

Predkazenski postopek so novogoriški kriminalisti začeli v letu 2022 na podlagi naznanila pristojnih državnih ustanov.

V primeru korupcijskih kaznivih dejanj so kazensko odgovorni tako dajalci kot prejemniki podkupnin, so opozorili. Praviloma se korupcijska kazniva dejanja izvršujejo v zaprtih krogih oseb, ki nimajo interesa po razkritju teh dejanj pred organi pregona. Policisti pozivajo vse, da v primeru razpolaganja s tovrstnimi informacijami, to prijavijo policiji.

Prijavo lahko občani podajo osebno na policijskih enotah kot tudi na interventni številki 113, anonimnem telefonu policije 080 1200 ali na elektronsko anonimno e-prijavo korupcije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija