KORONAVIRUS TERJAL PRVO ŽRTEV V HONGKONGU: Virus zabeležili tudi v Belgiji

Svet

Novi koronavirus je v Hongkongu zahteval prvo smrtno žrtev. Gre za 39-letnika iz Hongkonga, ki je druga smrtna žrtev virusa izven celinske Kitajske. Skupno so na Kitajskem po zadnjih podatkih zabeležili 425 smrtnih žrtev in več kot 20.400 okužb z virusom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju lokalnih medijev, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, je 39-letnik iz Hongkonga pred okužbo z novim koronavirusom obiskal mestu Wuhan, ki so ga okužbe z virusom najbolj prizadele.

Zaradi bojazni pred širjenjem virusa sta v provinci Zheijang na vzhodu države še dve mesti, Taizhou in Hangzhou, omejili gibanje za meščane.

V Macau pa so se odločili, da bodo v boju proti novemu koronavirusu za dva tedna zaprli vse igralnice, katerih prihodek je večji kot v Las Vegasu. V okviru preiskave so namreč odkrili, da je bilo devet od desetih okužb zabeleženih v igralništvu. Vodja Macaua Ho Iat Seng je več kot 600.000 prebivalcem svetoval, naj se raje zadržujejo doma, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Medtem so novo okužbo z virusom potrdili tudi v Južni Koreji in sicer pri državljanki, ki je pred tem bila na Tajskem, kjer so zaenkrat potrdili skoraj 20 primerov. Zaenkrat še ne morejo potrditi, ali se je Korejka z virusom okužila na Tajskem.

Z novim koronavirusom je okužen tudi eden od belgijskih državljanov, ki so se v nedeljo vrnili iz kitajskega Wuhana. Ostalih osem ljudi je bilo na testiranjih negativnihV Belgiji so testirali še osebo iz Danske, ki je prav tako prispela iz Wuhana, a je bil test prav tako negativen, poroča belgijska televizija RTBF.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija