PAHOR PRIČENJA S SESTANKOVANJI: O novi vladi ali predčasnih volitvah danes z LMŠ in SDS

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor danes začenja posvetovanja z vodji poslanskih skupin, potem ko je Marjan Šarec prejšnji teden odstopil z mesta predsednika vlade. Pahor se bo danes sestal z vodjo poslanske skupine SDS Danijelom Krivcem in vodjo poslanske skupine LMŠ Branetom Golubovićem.

Posvetovanja z vodji poslanskih skupin in predstavnikoma narodnih skupnosti bodo potekala še v sredo in četrtek. Iz Pahorjevega urada so sporočili, da se bodo v pogovoru dotaknili postopkov, ki sledijo premierjevemu odstopu in nekaterim drugim odprtim postopkom v tem obdobju.

Po Šarčevem odstopu so že stekli pogovori o morebitnem oblikovanju nove vlade, ni pa še jasno, ali bo komu tudi uspelo sestaviti vlado. V LMŠ, SD in Levici so se zavzeli za predčasne volitve, priprave nanje pa so začeli tudi v NSi, SDS in DeSUS, kjer pa pogovorov o morebitni novi koaliciji ne zavračajo. Tudi v SMC in SNS so pripravljeni na pogovore o novi koaliciji.

Stranka SAB pa je v ponedeljek vsem parlamentarnim strankam z izjemo SDS poslala vabilo k razmisleku o oblikovanju nove, projektne vladne koalicije, ki bi volitve zamaknila za toliko časa, da bi uspeli sprejeti spremembe volilne zakonodaje in morda nekatere nujne zakone.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  04 .02. 2020 ob  17: 38
Vlada je padla zaradi denarja.

Veliko ga je v Petrolu, Telekomu, Luki, tiri, predori in sežigalnice, Slaba banka(gradnja stanovanj in domov za starejše) železnice....... In še in še.
Zdravstvena blagajna je itak že dolgo zasedena določenim.
Pa veliko denarja je v skladih v davčnih oazah.
Z razprodajo se da hitro zaslužit.

Koalicije levi desni volitve to je samo igra za rajo.

To je pravi vzrok.
Briga njih
Predsednik pa se smeje.
vseved |  04 .02. 2020 ob  10: 43
Zakaj ne odstopi Pahor?