NA OBALI DROGO DILAL TUDI MLADOLETNIKOM: Koprski kriminalisti prijeli starega znanca policije

Kronika

Spomladi 2019 so na eni od obalnih policijskih postaj Policijske uprave (PU) Koper dobili prijavo suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na eni od obalnih osnovnih šol. Ugotovljeno je bilo, da naj bi učenec osmega razreda isti dan med odmorom zaužil tablete, po vsej verjetnosti prepovedano drogo ekstazi. Na podlagi tega dogodka so koprski kriminalisti izsledili preprodajalca drog, ki je tablete prodajal tudi mladoletnikom na Obali.

V postopek zbiranja obvestil in obravnave suma storitve kaznivega dejanja so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper, ki so z zbiranjem obvestil od svojcev osnovnošolca in drugimi preiskovalnimi dejanji ugotovili, da je tablete prepovedane droge ecstasy kupil od 18-letnega moškega z območja  Železnikov. Ugotovljeno je bilo tudi, da osumljeni 18-letnik redno zahaja na Obalo in po predhodnih dogovorih na dogovorjena mesta dostavlja tablete ekstazija, med drugim tudi mladoletnim osebam.

V decembru 2019 so koprski kriminalisti osumljenega 18-letnika izsledili v Izoli, ko se je želel udeležiti javne prireditve z elektronsko glasbo. Ob prijetju je imel pri sebi 38 tablet prepovedane droge ekstazi in skupno 2,4 grama prepovedane droge amfetamin. 18-letnika so aretirali, na njegovem domu v Železnikih pa opravili hišno preiskavo, kjer mu je bila zasežena manjša količina prepovedanih drog, pripomočkov za pakiranje prepovedane droge in prepovedanih poživil v športu.

Na  podlagi  usmeritev  Okrožnega  državnega  tožilstva  so kriminalisti za osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi storitve treh kaznivih dejanj s področja  zlorabe  prepovedanih drog. V preteklosti je že bil obravnavan za premoženjska  kazniva  dejanja  in  kazniva  dejanja  s področja preprodaje prepovedanih drog.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija