MED SPRAVLJANJEM DRV UMORIL SOSEDA: S sekiro ga je večkrat udaril po glavi

Kronika

Policisti so popoldne 43-letnega moškega, ki je priznal, da je v soboto na Polzeli s sekiro ubil 69-letnega soseda, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta mu je odredil 48-urno sodno pridržanje, so povedali na Policijski upravi Celje. Policija, ki ga je najprej sumila storitve uboja, je kaznivo dejanje zdaj označila za umor.

Prav tako je osumljen povzročitve hude telesne poškodbe.

Kot je na dopoldanski novinarski konferenci povedal pomočnik vodje celjskih kriminalistov Aleš Slapnik, je osumljenec s prijateljem v soboto zjutraj prišel do hiše na Polzeli, v kateri je tudi prebival. Njegova mati je takrat pred hišo spravljala drva, pri tem pa ji je pomagal 69-letni sosed.

Osumljeni se je odločil tudi sam pomagati pri sečnji drv. Med kosilom je nagovoril soseda, da sta šla skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. Med njimi je prišlo do nesoglasja. Mati osumljenega je skušala sina umiriti, vendar jo je silovito odrinil, tako da je padla in si zlomila roko.

Osumljeni je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju dogodka podlegel. Po dejanju pa se je osumljeni z osebnim vozilom odpeljal v smeri proti Velenju, pred odhodom pa je trčil v avto, ki je bil parkiran v bližini njegove hiše, so dogodke opisali na policiji.

Policisti in kriminalisti so potem začeli iskalno akcijo, med katero so bili obveščeni, da imajo avstrijski varnostni organi v Pliberku v postopku osebo, ki je trdila, da je na območju Slovenije storila uboj.

Na podlagi medsebojnih sporazumov o čezmejnem policijskem sodelovanju je avstrijska policija osumljenca, ki je sam nekega občana Pliberka prosil, naj pokliče policijo, na mejnem prehodu Holmec predala slovenskim kolegom.

Po Slapnikovi oceni je bilo psihično stanje osumljenca takšno, da se ni zavedal svojega ravnanja. Dopoldne je tudi dejal, da še vedno preučujejo, ali je šlo za uboj ali umor.

Osumljeni je bil leta 2015 pogrešan, nato pa se je sam vrnil na svoj dom, leta 2017 pa so ga sosedje prijavili policiji zaradi nadlegovanja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija