KOPRSKO TAVERNO BODO ZASEDLI ULIČNI UMETNIKI: Vrača se Frivolus

Koper

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) ter letos tudi v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom, se bo že petič v Kopru odvil festival uličnih umetnikov Frivolus. Poletni utrip v mestnem središču bodo artisti popestrili med 7. in 9. avgustom.

Celoten program festivala Frivolus je brezplačen. Predstave bodo letos, zaradi upoštevanja priporočil za preprečevanje širjenja okužbe s covidom-19, potekale izključno v Taverni, število mest pa bo omejeno.

Podroben urnik predstav si oglejte spodaj. Festival bo možno spremljati tudi na strani dogodka na Facebooku.

V predstavi Kako je nastal svet, ki si jo boste lahko ogledali v petek ob 20. uri, boste dobili odgovore na vrsto vprašanj, ki vam jih najverjetneje vsakodnevno zastavljajo otroci. Na pot skozi svetovno zakladnico zgodb vas bo popeljala Tetka Zemlja, ki pa je v zadnjih sto letih hudo zbolela in potrebuje pomoč. V predstavi Vide Cerkvenik Bren bo zaigral Grega Močivnik.

V soboto bo ob 22. uri na ogled predstava z naslovom Ime mi je Vida. Tea Kovše in Katja Vravnik bosta uprizorili sobivanje človeškega telesa in lutkovne animacije v svetu senc. V zgodbi boste sledili Vidi, njenemu življenju in iskanju poti iz podrejenosti.

Festival bosta v nedeljo zaključili predstavi žonglerske in ognjene skupine Čupakabra. Predstava Kufrband, ki se bo pričela ob 19. uri, je zabavno-poučna pustolovščina o tem, kako cirkus sreča glasbo. Lučka v temi pa je ognjena pravljica, v kateri drobna Lučka išče luč v temnem gozdu, a jo na koncu najde na povsem nepričakovanem mestu. Predstava bo v Taverni ob 22. uri.