KOPRSKI POLICISTI POOSTRENO NAD 'POMLADNE DIRKE' Z MOTORJI: Nedolžni niso niti tovornjakarji, eden prehiteval celih 5 km (FOTO)

Kronika

Zaradi omejenega gibanja za preprečitev širjenja virusa so ne le mestne ulice, ampak tudi ceste bolj prazne. Seveda je to kot nalašč za motoriste. V zadnjih dneh koprski policisti beležijo več klicev občanov, da motoristi divjajo po znanih cestnih odsekih.

"Sporočamo vam, da bodo prometni policisti, ki so ravno prejšnji teden odpeljali svoje kondicijske vožnje z motorji, pričeli poostreno nadzirati promet. Nadzirali pa ne bodo le motoristov, ampak tudi ostale voznike, ki kršijo prometne predpise," so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper.

Kot primer so navedli četrtkov dogodek, ko so policisti nadzirali voznike tovornih vozil, ki ne upoštevajo določenih omejitev in kršijo cestnoprometne predpise. Eden od voznikov tovornih vozil je v času prepovedi prehitevanja za tovorna vozila prehiteval na avtocesti med počivališčema Studenec in Razdrto, torej kar pet kilometrov. "Seveda je za seboj povzročil zastoj. Policista Postaje prometne policije Koper sta ga ustavla in mu izrekla globo v višini 300 evrov," so sporočili s PU Koper.

"Vozite po predpisih in skrbite za svoje zdravje," so voznikom še položili na srce koprski policisti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija