KOPRČANI KAŽEJO BOLJŠI OBRAZ: Doma so premagali Škofjo Loko

Koper

Rokometaši Kopra 2013 so v 11. krogu lige NLB premagali Urbanscape Loko z 29:23 (12:13).

Koprska ekipa po poraznem uvodu v sezono v nadaljevanju državnega prvenstva kaže veliko boljši obraz. Danes je dosegla že šesto zmago, njena zadnja žrtev pa je bila v domači Bonifiki vselej zahtevna zasedba iz Škofje Loke.

Večji del tekme je minil v izenačeni predstavi. Primorci in Gorenjci so se na koprskem parketu gnali do skrajnih meja in si bili zelo blizu, več kot za dva gola pa niso vodili ne eni ne drugi. Tako je bilo do same končnice, v njej pa so več preudarnosti pokazali varovanci domačega trenerja Uroša Rapotca, ki so v 52. minuti - po golu Tilna Sokliča - prvič na dvoboju povedli za tri gole (22:19).

Gostujoči trener Robert Beguš je po tem zaostanku zahteval minuto odmora, njegovi varovanci pa v zaključku tekme niso uprizorili preobrata. Koprčani so bili vselej za korak pred njimi, po golih Adama Bratkoviča, Marka Matijaševiča in Grege Krečiča so jim ušli na +6 (25:19) ter razrešili vse dvome o zmagi.

V primorski ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Marič s šestimi goli, po štiri so prispevali Nino Grzentič, Grega Krečič in Nejc Planinc. V gorenjski zasedbi je Alen Šibenc dosegel šest, Grega Jamnik pa štiri zadetke.

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 28. novembra, gostovala v Celju, škofjeloška pa bo v petek, 30. novembra, gostila Dol TKI Hrastnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija