KONEC POČITNIC: Danes je znova stekel pouk za osnovnošolce

Slovenija

Po podaljšanih jesenskih počitnicah bo z današnjim dnem znova stekel pouk za osnovnošolce. A ti se ne bodo vrnili v šolske klopi, temveč bodo z izobraževanjem nadaljevali na daljavo. Vrtci bodo še naprej opravljali le nujno varstvo, okrnjeno bo še naprej deloval tudi javni potniški promet.

Na podlagi vladnega sklepa vzgojno-izobraževalni zavodi ostajajo še naprej zaprti, se bo pa s sklepom ministrice za izobraževanje Simone Kustec vzgojno-izobraževalni proces na daljavo izvajal tudi v vseh glasbenih in srednjih šolah. Za razliko od osnovnošolcev, dijaki niso imeli podaljšanih počitnic in so k pouku na daljavo pristopili že minuli teden. Dijaki in osnovnošolci od vključno 6. razreda naprej so imeli pouk na daljavo sicer že pred počitnicami. Izobraževalni proces poteka na daljavo tudi na fakultetah.

Kustečeva je na novinarski seji po četrtkovi dopisni seji vlade pojasnila, da jih je pri odločitvi kot prvo merilo vodila skrb za zdravje, takoj za njim pa za znanje. Ukrep je začasne narave in ga bodo ta teden ponovno preučili, je napovedala.

Čeprav si pouka na daljavo niso želeli, pa so nanj šole po navedbah ravnateljev zelo dobro pripravljene, saj imajo veliko izkušenj iz lanskega šolskega leta. V Arnesu obenem ocenjujejo, da bodo ta teden spletne učilnice zmogle povečano uporabo.

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Tudi vrtci bodo v tem tednu izvajali programe v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. Ministrstvo je župane ob sprejemanju odločitev, kateri vrtci bodo odprti, prosilo, naj enako obravnavajo tako javne kot zasebne vrtce.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija