KOMENTIRANJE PRIMORKE LEE SIRK JE MARSIKOGA ZMOTILO: Širni Sloveniji povedala, da ima doma lateks hlače

Slovenija

Na Letališču Jožeta Pučnika so včeraj sprejeli Zalo Kralj in Gašperja Šantla, ki sta Slovenijo uspešno zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizije v izraelskem Tel Avivu. Domov sta se vrnila nasmejanih obrazov in na letališču najmlajšim oboževalcem že razdelila nekaj avtogramov. V Sloveniji pa se je medtem vnela burna razprava o letošnjih komentatorjih Evrovizije na nacionalni televiziji, Lei Sirk in Andreju Hoferju, ki jima nekateri gledalci očitajo neprofesionalnost.

Zala Kralj in Gašper Šantl znova doma

Na letališču Jožeta Pučnika so slovenskemu evrozijskemu dvojcu oboževalci, sorodniki in prijatelji pripravili topel sprejem, manjkal pa ni niti šopek rož. Pričakali so ju tudi novinarji in fotografi, ki so se razveselili avtogramov. Slovenskima predstavnikoma so stavnice napovedovale 20., uvrstila pa sta se na 13. mesto. Kot je za Val 202 ocenil vodja slovenske evrovizijske delegacije Aleksander Radić, je rezultat dober oziroma med najboljšimi, odkar tekmovanje poteka v treh večerih. Doslej je bila po njegovih besedah na 13. mestu samo Maja Keuc.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta v prvem odzivu po nastopu vidno zadovoljna poudarila, da se jima je potrdilo to, kar jima največ pomeni približati svojo glasbo ljudem. Izkušnjo sta označila za noro, Gašper pa je izrazil še dvom, da bosta kdajkoli "sprocesirala to, da ju je opazovalo 200 milijonov ljudi". Na letošnjem, že 64. tekmovanju za pesem Evrovizije je zmagala Nizozemska, ki je s pevcem Duncanom Laurenceom tudi veljala za letošnjega favorita. Žirije in gledalce po Evropi je prepričal z osebnoizpovedno pesmijo Arcade.

Spomnimo, Zala in Gašper sta po uvrstitvi v finale šokirala z izjavo, da si nista želela finala, marsikdo pa je bil nejevoljen tudi zaradi njunih drugih izjav. Ko so se nanju zaradi tega usuli številni očitki, sta vse skupaj omilila v odzivu prek socialnih omrežij.

Slovenski komentatorski par letošnje Evrovizije: Lea Sirk in Andrej Hofer

Sirkova po incidentu na Emi komentirala prenos Evrovizije

Prenos Evrovizije je komentiral Andrej Hofer, ki je na začetku oddaje najavil, da se mu bo pridružila Primorka Lea Sirk. Slednja je Slovenijo zastopala na lanski Evroviziji v Lizboni s pesmijo Hvala, ne! ter se v velikem finalu uvrstila na 22. mesto.

Po končani oddaji je bil na socialnih omrežjih in forumih marsikdo presenečen nad odločitvijo slovenske radiotelevizije, da po škandalu na letošnji Emi, na kateri je Sirkova po zmagi Gašperja in Zale uporabila sočno kletvico, povabi na komentatorsko mesto prav njo. Ta je med drugim iz studia sporočala tudi točke slovenske žirije v Tel Aviv. 

Slovenska komentatorja sta pri delu gledalcev požela kritike.

Lateks hlače in druge 'cvetke'

Marsikdo je bil nezadovoljen tudi s samim komentiranjem Primorke. Na enem od domačih forumov so ga uporabniki označili za "amatersko" in "slaboumno", večkrat pa je bilo izraženo tudi nezadovoljstvo nad obema komentatorjema.

Vse skupaj je samo še podžgal za marsikoga neprimeren Lein komentar po nastopu predstavnikov Islandije, ki se je nanašal na hlače iz lateksa. "Jaz imam tudi lateks hlače doma. Sicer jih zelo težko spravim nase, ampak jih ne rabim potem vreči stran, ker se jih opere na 30, 'easy care' in to deluje," je gledalcem zaupala pevka in na spletu požela buren odziv. 

"Mene njene lateks hlače, ki so ji malo tesne, res ne zanimajo, pa da se lahko perejo na 30 stopinj. Pa še bi se dalo dobit kakšne take. Da od posmehovanja ostalim voditeljem s strani Hoferja niti ne govorim," je bil samo eden v vrsti komentarjev.

Nekateri so Lei Sirk stopili v bran.

Komentatorja premalo pohvalila slovenski nastop?

Po mnenju nekaterih gledalcev je bil slovenski nastop na nacionalni televiziji neustrezno komentiran. "Po tem sem gledala Hrvate, ker je voditelj namesto spakovanja ponudil splošne informacije o izvajalcih. In za razliko od Sirkove pohvalil naša izvajalca!" je bil eden od tovrstnih odzivov.

Nekateri uporabniki pa so stopili Primorki v bran in jo pohvalili, da je "ena redkih v tej državi, ki 'ima jajca'." "Pa kaj vam je naredila Lea Sirk, da tako udrihate po njej. Je pač fenica ali prijateljica od Raiven in njej je Raiven bolj všeč, kot sta ji slovenska zmagovalca," smo še lahko prebrali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  21 .05. 2019 ob  12: 38
10
@galeb
Se strinajm, da je italijansko komentiranje sproščeno...nikoli pa ni žaljivo, nikoli dolgočasno, nikoli vzvišeno... mi italijanom v šovu ne pridemo niti do kolen...ma kaj do kolen,niti do gležnjev ne.. Komentiranje je bilo za nič, nastop in izgled naših izvajalcev pa prav tako,...
žveplo |  21 .05. 2019 ob  10: 31
-6
Če sem prav razumel osuplo slovensko javnost, Lea Sirk najbrž sploh ne bi smela imet lateks gat doma, pa barvo za lase bi tudi lahko bolj po katoliško izbrala, če že ne hodi k maši, za kar jo bodo že kaznovale tercialke, ko jo bodo ujele in ji z žegnano vodo izprale jezik ki je rekel o fa. ....
Ma mislim, evrovizijo bi moral komentirat Godler, ali pa kar celotna ekipa radio gaga.... pa če bi se dalo muziko dat čisto potiho v ozadje sprdačino poslušat bi sploh bilo super.
Potem pa res pivo, kikiriki in zajebancija. Ta šundr, ki je bil letos je sploh obupen,
Motoviltz |  21 .05. 2019 ob  08: 24
18
Lea Sirk je v samo ena nesramna in razvajena oseba, ki lepo poje, kot lepo poje na stotine ljudi.
Nimajo pa vsi enakih političnih botrov.
Naša domača glasbena industrija pač požre vse živo, tudi te ki pametujejo o lateks hlačah.


galeb |  20 .05. 2019 ob  19: 45
Kolk smo Slovenci zategnjeni. Morali bi Eurofestival spremljati preko italijanske TV, da bi šele videli, kaj pomeni sproščen pogovor med komentatorjema. Tam imajo vedno po dva komentatorja - prav zato, da med sabo ves čas komunicirata in si neobremenjeno izmenjujeta misli. Komentiranje je sproščeno, zabavno, domiselno, tam slišiš vse, ne samo o lateks hlačah... Enako je z angleškimi komentatorji.
Istriano |  20 .05. 2019 ob  18: 53
Z Bregovićem sem mislil na pot, ki jo je prehodil ta glasbenik. Za nas, ki smo bili 30 in več let Jugoslovani je bil tudi Bregović naš in tudi navijali smo za jugoslovansko nogometno in košarkaško raprezentanco, ostali v Jugi pa za naše smučarje.
vseved |  20 .05. 2019 ob  17: 15
@ ISTRIANO, GORAN BREGOVIČ PA JE RES ODLIČEN SLOVENSKI GLAZBENIK !!!
Istriano |  20 .05. 2019 ob  15: 25
25
Sem za ukinitev te neumnosti od Evrovizije. Odlični slovenski glasbeniki se bodo sami prebili na svetovne odre, tako ko se je prebil Goran Bregović. Tej trije Sirkova in ta dva letos so pa kot lanski sneg. Prav tako bi morali krepko prevetriti javno RTV.

Po večini držav po Evropi in svetu je na javni televiziji zaposlenih nekaj sto ljudi na večmilijonsko populacijo. Denimo, Slovaška s 5,5 milijona prebivalcev ima na svoji javni televiziji zaposlenih nekaj čez 300 ljudi, Grčija s skoraj 11 milijoni prebivalcev ima na svoji javni televiziji zaposlenih nekaj več kot 600 ljudi, medtem ko imamo v Sloveniji z 2 milijona prebivalcev na javni televiziji zaposlenih več kot 2000 ljudi.
žveplo |  20 .05. 2019 ob  15: 20
13
Mogoče ... bo naslednje leto komentiral Lidl hehe
žveplo |  20 .05. 2019 ob  15: 20
15
Hover jeod silnega klepetanja enkrat celo spregledal da smo dobili deset točk, kar trobezljal je nekaj kar je že prej začel in ni opazil dobljenih točk, celo tako je izpadlo, kot da nismo dobili nič.... mogoče se je zagledal v Leo...mogoče...mogoče pa sam vase...
vseved |  20 .05. 2019 ob  14: 03
32
Vse skupaj je ena velika polomija. RTV bi morala prepustit izbor drugi , še bolje pa bi bilo, da se tekmovanja sploh ne udeležujemo več.
kjessi |  20 .05. 2019 ob  14: 01
Zanimivo bi bilo vedeti, iz katerega konca Slovenije so negativni komentarji. Že dlej časa opažam, da iz nekaterih delov Slovenije nekateri Lee ne marajo. Kar se pa tiče Hoferja: super komentira, se zna pošaliti in nas spravlja v dobro voljo. Pa saj Evrovizija ni sveta maša, kjer moramo biti strašno resni.