KOLIKO ZASLUŽIJO POLICISTI? Med top 5 najbolje plačanih kar dva s PU Koper

Koper

Bliža se stavka policistov, ki jo je ta teden za 3. februar napovedal Sindikat policistov Slovenije. V tej luči so v javnost pricurljali podatki, koliko povprečno zaslužijo policisti in kateri izmed njih po višini plače krojijo sam vrh. Med petimi najbolje plačanimi naj bi bila kar dva s Policijske uprave (PU) Koper.

V povprečju naj bi bruto plača policista znašala okoli 1700 evrov, poroča portal 24ur, kjer so pridobili tudi seznam 100 najbolje plačanih policistov v lanskem decembru. Na samem vrhu se je znašel kriminalistični svetnik Nacionalnega forenzičnega laboratorija s 5818,14 evra, takoj za njim pa sta se uvrstila vodja sektorja kriminalistične policije PU Koper s 5728,63 evrov bruto plače in vodja oddelka za organizirano kriminaliteto sektorja kriminalistične policije PU Koper s 5570,25 evra.

Med prvo peterico sta se uvrstila še generalna direktorica policije s 5521,72 evra in pa višji kriminalistični inšpektor specialist na Upravi kriminalistične policije, sektor za posebne naloge, oddelek za tajno delovanje, s 5412,63 evra plače. Kot še dodajajo na portalu 24ur, gre za bruto plače, brez materialnih stroškov, kot sta prevoz in prehrana.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Občan |  23 .01. 2020 ob  20: 40
S tako reklamo bi skoraj morali dobiti kaj novega kadra. Pristop je sicer nov in svež - vlada jamra, da ne dobijo novih zaposlitev, ker so plače previsoke. lmao