KNJIGE, SOL IN KOPER: V mestnem jedru bodo oživele stare zgodbe

Koper

V starem mestnem jedru Kopra danes poteka šesti mednarodni sejem Knjige, sol in Koper. Do 17. ure se bodo na Prešernovem trgu predstavljali antikvarji s svojimi knjižnimi pridobitvami in novostmi. Dogajanje bodo v Antikvariatu Libris začinile še predstave Kamišibaj gledališča, namenjene tako otrokom kot odraslim.

Za uvod v sejem, ki ga organizirajo Knjigarna Libris, Antikvariat Glavan, Zavod Koper otok ter Zavod kultura in prosveta ob podpori Mestne občine Koper in javne agencije za knjigo, so že v petek v antikvariatu Libris odprli razstavo Andrija Maurović - več kot le strip o knjižnih opremah in ilustracijah tega znamenitega mojstra.

Zgodbe, ki se skrivajo v starih knjigah, vsako leto oživijo v Kopru, kjer se zberejo antikvarji, pripovedovalci zgodb in literarni ustvarjalci. Kot so napovedali organizatorji, so za obiskovalce pripravili pester in raznolik kulturni program, ki bo začinil konec tedna.

Tako bodo obiskovalci na več kot 25 stojnicah lahko pregledali knjižno ponudbo slovenskih in hrvaških antikvarjev in si ugodno kupili kakšno knjigo, ki ne sme manjkati v šolski torbi ali osebni knjižni zbirki.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija