RAZKRITO, KAJ JE 'SMRDELO' V DOBRODELNI AKCIJI ZA GALA: Predsednica humanitarnega društva si je 'izposodila' 29 tisočakov

Slovenija

Se spomnite, kako je predsednica društva Maus zanikala obtožbe, da pri dobrodelni akciji zbiranja denarja za šestletnega Gala iz Dupleka, nekaj 'smrdi'? No, zdaj je priznala, da je 'smrdelo' ravno zaradi nje. Od zbranega denarja za Galovo operacijo rok naj bi si 'izposodila' 29 tisoč evrov. Galova mama jo je že ustno ovadila policiji.

Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič

Po besedah in dokazilih Galove mame Nataše Vrbnjak Šteflič je predsednica društva Maus Nataša Švikart priznala, da si je od društva 'izposodila' 29 tisoč evrov. To je Švikartova tudi zapisala v pisni izjavi, v kateri je med drugim obljubila, da bo denar "v najkrajšem možnem času nakazala na njihov transakcijski račun." Kot je za Mariborinfo razkrila Vrbnjak Štefličeva, naj bi ji Švikartova pojasnila, da je denar vzela po ločitvi od moža, da bi si kupila hišo.

Pisna izjava Nataše Švikart, v kateri prizna, da si je izposodila denar in zagotovi, da ga bo vrnila. 

Koliko denarja je bilo v sklopu dobrodelne akcije v resnici zbranega, Galovi starši ne vedo, saj niso prejeli celotnega izpiska iz transakcijskega računa, na katerega so pritekala zbrana sredstva, poroča portal Sobotainfo. "Dobila sem razpredelnico nekaterih prilivov, ne vseh, končni znesek, ki je zdaj gor je nekaj čez 18 tisoč evrov," je povedala obupana mama. Po njenih informacijah bi moralo na računu biti nekaj čez 61 tisoč evrov. In res, kot dokazuje izpisek iz transakcijskega računa društva Maus pri Delavski hranilnici, je bilo 2. oktobra na računu za Gala 18.477 evrov. Po podatkih, ki jih je Galovi mami sproti razkrivala Švikartova, pa je bilo na računu letošnjega 17. septembra natanko 40.978 evrov, do 3. oktobra pa naj bi ljudje donirali še 20.223 evrov. Skupno bi torej na računu za malega Gala moralo biti zbranih vsaj 61.201 evrov, piše portal.

Če odštejemo 29 tisoč evrov, ki si jih je 'izposodila' Švikartova in 8.964 evrov, ki jih je društvo že plačalo za akontacijo za operacije v ZDA (o čemer priča potrdilo), bi moralo na računu biti vsaj 23 tisoč evrov. Zakaj jih je zgolj 18.477 in kam je izginil ostali denar, ni jasno, nadaljuje portal.

"To je nedopustno, kar je naredila. Ne vem več, kam se naj obrnem. Ljudje nas obtožujejo, a ne poznajo ozadja, ne poznajo resnice," je za portal v solzah dejala Galova mama. Švikratova se medtem na telefonske klice novinarjev ni odzvala.

Spomnimo, da šestletni Gal iz Dupleka zaradi redke bolezni potrebuje operacijo rok, ki skupaj z zdravljenjem znaša 120 tisoč evrov. Društvo Maus je medtem zaključilo akcijo zbiranja denarja

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  05 .10. 2019 ob  15: 00
-7
Koliko denarja je izginilo pri zbranih 3 milijonih? Nikoli ne bomo vedeli.
Kukuruz |  05 .10. 2019 ob  10: 34
Nimas kaj,zivimo v kapitalizmu ki nam razkazuje vse lepote