KAM NAMENITI PREOSTANEK ZA KRISA ZBRANIH SREDSTEV: Mnogi so spomnili na Galovo zgodbo

Slovenija

Po tem, ko je včeraj v javnost prišla novica, da se je za Krisovo zdravljenje zbralo kar 3,4 milijona evrov, se na družbenih omrežjih vrstijo predlogi, kam nameniti preostanek denarja. Mnogi med njimi so izpostavili zgodbo šestletnega Gala iz Dupleka, ki že nekaj časa zbira denar za operacijo v Ameriki. Kot je zagotovila Larisa Štoka iz humanitarnega društva Palčica pomagalčica, bo šel višek denarja zbranega v sklopu dobrodelne akcije "za vse ostale Krise, ki tudi rabijo pomoč".

Na Galovo zgodbo so opozorili tudi v Društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan, kjer so zapisali, da fantovi starši od marca zbirajo denar za operacijo v tujini. Zbrati morajo še 80.000 evrov.

Šestletni Gal ima namreč redko prirojeno deformacijo obeh rokic (sindrom sinostosi radioulnaris bill) in nujno potrebuje operacijo. Deformacija kosti na obeh rokah mu otežuje oziroma onemogoča normalno premikanje rok. Roke težko obrača in jih ne more zravnati. Zaradi tega so mnoga vsakdanja opravila, ki so za nas nekaj samoumevnega, zanj velik ali celo nemogoč izziv. Ne more tudi pisati.

Draga Slovenija tudi fantek Gal potrebuje našo pomoč???????? V Društvu Viljem Julijan prosimo vse, da ne pozabimo na Gala,...

Posted by Sklad Viljem Julijan on Monday, September 30, 2019

Rešitev za Gala je operacija v ZDA, ki pa jo morajo starši plačati sami, saj je zdravstvena zavarovalnica ne krije. Stroški zdravljenja z operacijo znesejo 120.000 evrov, družina (mamica Nataša Vrbnjak Šteflič) pa je do sedaj zbrala 40.000 evrov.

Donacijo lahko nakažete na transakcijski račun IBAN SI56 6100 0000 7087 846 (Društvo MAUS, Kacova ulica 1, Maribor), s pripisom "za Gala". Lahko pa tudi pošljete SMS na 1919 GAL1 ali 1919 GAL5.

V Društvu Viljem Julijan so ponovno pozvali tudi k ustanovitvi državnega sklada, ki bo kril stroške zdravljenja redkih bolezni, na kar so opozorili že februarja v Akcijskem načrtu Viljem Julijan. Veseli so, da so to podprli tudi nekateri poslanci - Meira Hot in Matej Tašner Vatovec, o čemer smo na Regionalu že poročali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  01 .10. 2019 ob  13: 18
11
Tudi Galu moramo pomagati pa še komu drugemu, ki (še) ni šel v javnost s svojo boleznijo in težavami.
stars48 |  01 .10. 2019 ob  11: 50
12
Tudi Gal je nas soncek, pomagajmo mu, tako kot smo to naredili za Krisa...