KLJUB POŠILJKI Z RJAVIM PRAHOM SE JE SESTAL SVET SAB: Kakšni bodo njihovi nadaljnji koraki?

Slovenija

Svet SAB je včeraj potrdil predlog predsednice stranke Alenke Bratušek, da začnejo priprave na predčasne volitve. Na te so tako kadrovsko kot tudi finančno pripravljeni, so sporočili iz stranke. Podprl je tudi pobudo za oblikovanje projektne vlade.

Organi stranke SAB so zasedali včeraj popoldne, na dnevnem redu pa je bila razprava o aktualnem političnem dogajanju in o tem, kako bo stranka po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca nadaljevala z delom.

Svet stranke je tako potrdil predlog Bratuškove, da stranka začne priprave na morebitne predčasne volitve, vzpostavi volilni štab in začne s postopki evidentiranja kandidatk in kandidatov, so v sporočilu za javnost zapisali v stranki. Vnovič so tudi izrazili prepričanje, da bodo svoj volilni rezultat glede na zadnje volitve leta 2018 še izboljšali in dobili sedem do osem poslanskih mandatov.

Svet stranke je podprl tudi pobudo za oblikovanje projektne vlade, ki bi do predčasnih volitev omogočila sprejem sprememb volilne zakonodaje, skrajšala čakalne vrste v zdravstvu, sprejela zakon o dolgotrajni oskrbi in zagotovila pogoje za lažji dostop mladih do nakupa prvega stanovanja, so še sporočili.

Pobudo za razmislek o oblikovanju take projektne vlade je Bratuškova v začetku tedna poslala vsem parlamentarnim strankam z izjemo SDS, ki spremembe volilne zakonodaje z ukinitvijo volilnih okrajev kategorično zavrača. Tako se je Bratuškova ta teden sestala s SD, DeSUS in NSi. Slednji se sicer o morebitni koaliciji pogovarjata tudi s SDS. V SMC so napovedali, da se bodo najprej udeležili pogovorov pri predsedniku SDS Janezu Janši, tako da je Bratuškova v prihodnjih dneh izrazila pričakovanje, da bi se sestali prihodnji teden. Vabilo za srečanje so zavrnili v LMŠ, Levici in SNS.

Ob predlogu projektne vlade so v SAB sicer ocenili, da izbira med zgolj predčasnimi volitvami ali vlado pod vodstvom SDS ni v nacionalnem interesu.

Še preden so zasedali organi SAB, so imeli na stranki včeraj zgodaj popoldne tudi preplah, saj so dobili pošiljko z rjavim prahom. Po prvih podatkih snov ni nevarna za življenje in zdravje ljudi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija