SUMLJIVA POŠILJKA ZA BRATUŠKOVO: Prah naj ne bi bil nevaren

Kronika

Neznani prah, ki so ga v pošiljki danes prejeli na sedežu SAB, po prvih podatkih ni nevaren za življenje in zdravje ljudi. Kot so zapisali na Policijski upravi Ljubljana, pa še nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o ugotovitvah obvestili tožilstvo. Neznani snovi je bila izpostavljena ena oseba, ki je do zaključka analize ostala v karanteni.

Na Policijski upravi Ljubljana so pred tem potrdili, da je pošiljko z neznanim prahom prejelo združenje, ki ima sedež v Štefanovi ulici v Ljubljani. O pošiljki so jih obvestili nekaj po 13. uri. Policisti in gasilci so izvedli predpisane ukrepe, snov pa so testirali uslužbenci Inštituta za mikrobiologijo in imunologio na ljubljanski medicinski fakulteti.

V SAB so pojasnili, da so o prejemu sumljive pošiljke z rjavim prahom nemudoma obvestili pristojne organe. Objekta, kjer je sedež stranke, pa v času intervencije niso izpraznili. Rjava snov se je izkazala za nenevarno.

V prostorih stranke sicer pravkar poteka zasedanje izvršnega odbora in sveta stranke.

Gre že za drugi primer groženj političnim strankam v tem tednu. Grozilno pismo je namreč prejela tudi predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec. Vsebina se nanaša na sodelovanje v koaliciji s SDS, po poročanju POP TV pa naj bi Pivčevi v pismu grozili s smrtjo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija