KITAJSKA KOT SVARILO OSTALEMU SVETU? Trend, ki je lahko opozorilo vsem parom

Svet

Čeprav Kitajska objavlja statistiko o ločitvah po vsej državi le enkrat na leto, poročila v medijih iz različnih mest kažejo, da se je število ločitev marca marsikje povečalo. Povečali so se tudi primeri nasilja v družini. Trend je lahko opozorilo za vse pare po svetu, ki so doma v izolaciji, piše Bloomberg.

V mestih Xian in Dazhou so v začetku marca poročali o rekordnem številu vloženih zahtev za ločitev, kar je povzročilo dolge zaostanke na vladnih uradih. V poročilu, ki so ga sredi marca objavile mestne oblasti v mestu Miluo, "uslužbenci sploh niso imeli časa, da bi pili vodo", ker je toliko parov zahtevalo ločitev. Trudili so se, da bi vse sproti reševali in tako v enem dnevu obravnavali rekordno število ločitev.

Tudi ko se epidemija umiri in se življenje lahko vrne v relativno normalno stanje, naj bi psihološki in gospodarski dejavniki bremenili še mesece. Študija v Hong Kongu za čas epidemije SARS-a v letih 2002 in 2003 je namreč pokazala, da so "še eno leto po izbruhu pri ljudeh beležili povišane ravni stresa in zaskrbljujoče ravni psihološke stiske", vključno z depresijo in tesnobo; ločitve parov v Hongkongu v letu 2004 so bile za 21 odstotkov višje kot v letu 2002.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  07 .04. 2020 ob  05: 36
Kitajci naj svoje svarilo obdržijo zase.Ravno tako kot vse te viruse,ptičje,prašičje in še ne vem kakšne gripe.
Z vsem kar spravijo vase,kar je itsk nagravžno niti ne preseneča,da vse izbruhne pri njih.
Ločitve nimajo nič z virusi.Ločili bi se itak tako ali drugače.Namen družine ni preživet 24 ur v službi.Ljudje so od doma cel dan,otroci prepuščeni sami sebi,.....
V trenutku ko pa mora družina biti skupaj,ko si prisiljen biti z svojimi med 4 stenami imajo pa vsi krize in pshihične težave.
Depresija,stiska,nasilje in še 1000 izgovorov.
To so samo izgovori.
Taki ljudje sploh ne bi smeli biti poročeni in ne bi smeli imeti otrok.