KDAJ GREDO NA ITALIJANSKO MEJO KOPRSKI POLICISTI IN PREDVSEM, ALI JIH BO DOVOLJ? Vstop v državo se bo lahko prepovedal osebam brez potrdila o negativnem izvidu (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Včeraj je vlada sprejela sklep o začetku kontrole na meji z Italijo ob vstopu v Slovenijo. Kontrole bodo deležni vsi, ki niso slovenski državljani oziroma nimajo pri nas prijavljenega stalnega ali začasnega bivališča. Na koprsko policijsko upravo smo vprašali, ali so že dobili navodila s strani vrha policije oziroma notranjega ministrstva, kdaj in kako se bodo policisti razvrstili na meji. Vprašali smo tudi, kako bo potekalo delo policistov in v kakšni sestavi, za katere naloge bodo zadolženi. Zanimalo nas je tudi, ali imajo na voljo dovolj policistov za povečan obseg dela, ali bodo potrebne premestitve.

"Žal nimamo še nič," je povedala predstavnica za stike z javnostmi na koprski policijski upravi Anita Leskovec.

Po zadnjih informacijah, ki jih imamo na uredništvu, je mejni prehod Škofije praktično prazen in brez prometa.

Minister bo sicer za podrobnejšo izvedbo sklepa izdal odredbo, v kateri bo med drugim opredeljena tudi ura, kdaj se bo kontrola vstopa začela izvajati. Na ministrstvu za zdravje so danes pojasnili, da je odredba še v pripravi, nared bo predvidoma popoldne.

Na meji z Italijo na Škofijah ni nikakršnega nadzora, ni pa niti dosti prometa.

Posted by Regional on Wednesday, March 11, 2020

Spomnimo, vlada se je za ukrep odločila, da bi zmanjšala tveganje za širjenje bolezni covid-19 na območju Slovenije in okrepila varovanje zdravja prebivalcev Slovenije. Na "mejni črti oziroma v bližini mejne črte" med Slovenijo in Italijo bodo preverjali, ali imajo potniki iz Italije potrdilo o negativnem izvidu na novi virus sars-cov-2, ki jim ga je izdal pristojni organ.

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

Najbolj pomemben model znamke Škoda je že na voljo, da ga naročite pri Porsche Koper. Naročila za novo generacijo modela Škoda Octavia Combi se začnejo z vstopno ceno že od 18.387 evrov! Prva vozila bodo v salonu konec marca 2020. "Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi.

Potrdilo bo moralo biti v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku in ne bo smelo biti starejše od treh dni. Osebi, ki ne bo imela ustreznega potrdila, se bo lahko prepovedal vstop v Slovenijo. Kontrola vstopa se ne bo izvajala za tovorni promet.

Je pa danes zaradi ukrepov zastal potniški železniški promet med Avstrijo in Italijo. Avstrijske železniške povezave z Italijo se končajo v Beljaku oziroma Innsbrucku. Ukrep velja za deset železniških povezav z Italijo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Preostali mednarodni potniški železniški promet poteka v skladu z voznimi redi, je za APA potrdil tiskovni predstavnik avstrijskih železnic Daniel Pinka.

BI KOPRČANI DANES ŠE OPRAVILI VOZNIŠKI IZPIT? Preizkusi v Kopru konec marca

Le vsak tretji dolgoletni slovenski voznik bi danes še opravil vozniški izpit. Tako je pokazala lanska Turneja mobilnosti, v kateri je v simulator vožnje DRAJV sedlo nekaj manj kot 300 voznikov iz desetih slovenskih regij. Koprčani so se med vsemi regijami odrezali najbolje v situaciji, ko je izpred šolskega avtobusa na cesto stekel otrok.

Avstrija je že pred tem zaustavila nočne potniške železniške povezave s to sosednjo državo. Tovorni promet med država poteka nemoteno, vendar na meji zamenjajo lokomotivo in strojevodjo.

Italija je najhuje prizadeta država v Evropi zaradi novega koronavirusa. Po zadnjih podatkih je zaradi koronavirusne bolezni 19 doslej umrlo 631 ljudi. Okrevale so 1004 osebe.

V Avstriji so doslej potrdili 206 okužb z novim koronavirusom. Štiri osebe, ki so zbolele za covidom 19, so medtem že okrevale. Skupno so na okužbo z virusom doslej testirali 5362 oseb. Največ okužb, 50, so potrdili na Dunaju, sledi Spodnja Avstrija s 45 primeri. Na avstrijskem Štajerskem so zabeležili 18 primerov, na avstrijskem Koroškem en primer.

Po podatkih univerze Johns Hopkins so po vsem svetu doslej zabeležili 119.132 primerov okužb z novim koronavirusom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija