JANŠA ZA VZPOSTAVITEV KRIZNEGA ŠTABA: Slovenija lahko sama izdeluje zaščitna sredstva, cene regulirane

Slovenija

Novi premier Janez Janša je sinoči v oddaji Odmevi na TVS o boju proti novemu koronavirusu dejal, da imamo v Sloveniji kapacitete za izdelavo zaščitnih sredstev in potrebno bi se bilo organizirati, da jih proizvajamo za lastne potrebe. Obenem bi reguliral cene te opreme, da ne bi prihajalo do dobičkarstva. Janša načrtuje vzpostavitev kriznega štaba.

Krizni štab bi začel delovati, če bi širjenje novega koronavirusa prešlo v drugo fazo. V njem bi delovala celotna vlada oz. večina ministrov ter vsi ostali pristojni, od poveljnika civilne zaščite do ključnih vodij organov v sestavi in strokovnjakov, je pojasnil Janša.

Zunanji minister bo vsak dan predstavil ukrepe, ki so jih v zadnjih 24 urah sprejele druge države, še posebej v sosedstvu, saj to zadeva tudi nas.

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

Najbolj pomemben model znamke Škoda je že na voljo, da ga naročite pri Porsche Koper. Naročila za novo generacijo modela Škoda Octavia Combi se začnejo z vstopno ceno že od 18.387 evrov! Prva vozila bodo v salonu konec marca 2020. "Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi.

Mandatar za sestavo vlade je podprl ukrep aktualne vlade, da se zapre mejo z Italijo. "Ukrep podpiram in bomo v naslednjih dneh držali pesti, da ga bosta policija in ministrstvo za zdravje sposobna izvajati tudi v praksi," je dejal.

Sodelovanje med bodočo vladno ekipo in sedanjo vlado v boju proti virusu po njegovih besedah poteka dobro, in je nujno, saj virus "ne izbira levice in desnice", ampak je "zunanji sovražnik, proti kateremu se je treba skupaj boriti".

Začela se je izmenjava informacij in to sodelovanje bo precej izboljšalo položaj, ko bo nova ekipa prevzela posle, je dodal. Janša sicer ne izključuje možnosti, da bi novo vlado lahko dobili že ta teden.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  11 .03. 2020 ob  09: 54
Volk preoblečen v ovco...."Ko te ne zna skupo bi te platio..."