KAVNI APARAT, SESALEC ALI IPHONE ZA 2 EVRA? Pošta Slovenije naj bi bila dobrodelna, a pazite, gre za prevaro! (FOTO)

Slovenija

Bi kupili kavni aparat, nov sušilec za lase ali sesalec priznanih znamk za le dva evra? Pošta Slovenija naj bi v sklopu dobrodelnega dogodka prodajala nedostavljene pakete po izredno nizki ceni. Če se sliši prelepo, da bi bilo res, potem tudi ni res. Gre seveda za prevaro, ki te dni kroži po spletu.

"Danes, 20. maj 2022, Pošta Slovenije začenja promocijo brez primere v Sloveniji. Do konca vsakega leta se nabere veliko število zapuščenih parcel. Po predpisih Pošte Slovenije je te pakete mogoče zavreči, izvajajo pa dobrodelno akcijo s prodajo naključnih paketov že za 2 evra, za katere zlahka dobite iPhone, vse kuhinjske aparate, kot so sesalniki in drugo blago," piše (nelektorirano, op. a.) v sporočilu, ki kroži po spletu. Dodano je še, da bo akcija potekala do junija ter da je ponudba omejena.

"V nekaterih državah, npr. ZDA, je res mogoče odkupiti nedostavljene pošiljke, zato takšna ponudba morda niti ne zveni tako nenavadno," so ob zapisali v nevladni organizaciji Varni na internetu, ki opozarja na pasti spleta. A žal gre v tem primeru za prevaro s skrito naročnino.

Če sledite navodilom in vpišete podatke svoje kreditne kartice, se namreč naročite na neko trivialno storitev, za katero vam bodo pričeli na dva tedna trgati 45 evrov, opozarjajo.

Na prevaro, v kateri je zlorabljeno ime Pošte Slovenije, se je odzvala tudi Pošta in pojasnila, da "Pošta Slovenije v skladu z veljavno zakonodajo, pošiljk, ki jih ni mogoče dostaviti naslovniku, prav tako pa ni mogoče ugotoviti, kdo je pošiljatelj, ne sme prodajati. O tovrstni pošiljki je potrebno narediti uradni zaznamek ter jo hraniti eno leto. Po preteku roka se pošiljke še zaprte komisijsko uničijo".

Opozorili so še, da na teh lažnih straneh ne oddajajte svojih podatkov in ne plačujte s plačilno ali kreditno kartico.

⚠️ SPLETNA PREVARA ⚠️ Na družbenih omrežjih in spletu se pojavljajo lažne objave s podobo Pošte Slovenije, ki...

Objavil/a Pošta Slovenije dne Četrtek, 19. maj 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija