KANAL A OBJAVIL POSNETKE POGOVOROV: "Jaz imam to avtoriteto, da lahko tebi razlagam. Jaz imam na Marjetici nadzor vsega dela."

Koper

Kot smo poročali, je včeraj koprski župan Aleš Bržan po objavi portala 24ur.com sklical tiskovno konferenco, na kateri je želel pojasniti, kako to, da njegov nekdanji svetovalec Robert Šuc, ki je podal odstopno izjavo po aferi Malenić, še naprej sodeluje z Marjetico Koper. Ena izmed prisotnih novinark je včeraj izpostavila posnetke nekaterih pogovorov, popoldne pa so jih v oddaji Svet na Kanalu A tudi objavili.  

"Jaz vem, da obstaja hierarhija na Marjetici. Da imaš šefa in šef pove Banu in Ban naprej direktorju," v posnetku, ki ga je pridobil Kanal A, neznanemu sogovorniku razlaga Robert Šuc, ki ima od 20. julija z Marjetico Koper sklenjeno pogodbo, tokrat v vlogi zunanjega izvajalca za spremljanje aktivnosti na terenu pri izvajanju gospodarskih javnih služb, posameznih investicij in sodelovanje pri pregledu stanja javne infrastrukture in opreme.

Šuc ima avtoriteto za nadzor vsega dela

Najverjetneje eden od zaposlenih na koprski komunali Šucu odgovori: "Torej zakaj potem meni razlagaš stvari? Povej njemu in on pove meni." Nakar Šuc odvrne: "Zakaj jaz razlagam? Jaz imam to avtoriteto, da lahko tebi razlagam. Jaz imam na Marjetici nadzor vsega dela."

Robert Šuc

Tovrsten način komuniciranja očitno zaposlene moti do te mere, da so konec julija zbrali 120 podpisov, s katerimi so med drugim izrazili nestrinjanje z delom Marjetice, izpostavili pa so tudi željo, da bi se odpustilo Roberta Šuca.

A televizija je objavila še en posnetek, na katerem Šuc razlaga: "Kliče me od župana, Tamara, JasnaKlinar, Jasmina… Vsi mi j** mater zakaj ni narejeno to, zakaj ni narejeno uno." 

Aleš Bržan in Robert Šuc

Na vprašanja novinarke, ali naj bi sam omogočil in zahteval, da se sklene pogodba s Šucem in Marjetico je župan včeraj vztrajno odgovarjal, da te pristojnosti nima. "Odločila se je Marjetica," je zatrjeval Bržan.

A na Kanalu A so objavili posnetek iz katerega naj bi bilo razvidno, da je Bržan povedal sledeče: "Ne, bomo naredili drugače. Šuca jaz rabim za eno stvar, da skače po terenu. Da kaj se dela prav in kaj narobe. Od tistega, kar delajo na Marjetici, do CPK, do tega, kar dela Grafist. Ali je jašek prav postavljen, ali je robnik prav postavljen ..." v pogovoru, ki naj bi bil posnet letos februarja, razlaga Bržan in nadaljuje: "Na nek način bomo mi zapakirali vse to. Ali bo na Marjetici iz moje kvote ... Mi angažiramo Marjetico, Marjetica angažira njega. Nekako bomo zapakirali."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Argument |  04 .09. 2020 ob  15: 55
Najbolje da se oba zapakirata iz njihove kvote in pošljeta tja kamor spadata ,bo najboljša rešitev za te tragikomične manipulacije in mafijske prijeme !
kokodek |  04 .09. 2020 ob  15: 06
-1
prejšnji župan pa ni teroriziral, haha !!!! res pa je, da to ni pravi način , ne prej, ne zdaj , ne jutri......
Istriano |  04 .09. 2020 ob  08: 18
Bržan pojdi čimprej stran!
Kanola |  03 .09. 2020 ob  21: 45
delo, delovne navade, kredit, stanovanje na obali, kotiček na obali, njiva na obali, krek na obali, sej smo na morju, sej je bržan shizofrenik ki bi mogel jemat zdravila....
Danjel |  03 .09. 2020 ob  21: 18
ma kj... ta neki klika, računa, klicari NA STOLU. Delavci pa fonjo delajo za na računu 800€ neto (al kolko je) ... GRAVE.. In ta bržan mu je očitno moč stopila v glavo, misli da je zdej nek celebrity, kot jaz vem je osovraženc pri dosti delodajalcih, ker je rihtal izvršbe za neplačane študentske plače v primeru ko delodajalec ni bil zadovoljen z študendom/ko ... Naprej se mi ne da, bi mogli še vse glasove preštet pa niso, MAFIA ŠTUDENTSKA, cela mučka!
vseved |  03 .09. 2020 ob  20: 59
Oblast je sladka in donosna.Zakaj je bil Popovič 16 let župan? Zagotovo ne iz ljubezni do občanov.
td |  03 .09. 2020 ob  19: 00
No, tokrat moram reči, vsaj tako razumem iz "prisluha" Bržanu, da je njegov namen dober, nadzor dela, kaj je pravilno in kaj ni in ukrepanje.
Kukurux |  03 .09. 2020 ob  18: 56
Ce povecas prvo sliko lahko vidis da eno uko gleda naprej drugo v fotoaparat.
Ta ima vse pod kontrolo
Alex |  03 .09. 2020 ob  15: 16
16
@TOPO GIGGO

Ko bi marjetica vsaj bila del sindikata žerjavistov!!! Tako vsaj ne bi na marjetici imeli 40 ali več delavcev, ki delajo pod minimalno plačo.
TOPO GIGGO |  03 .09. 2020 ob  14: 38
marjetica je postala del sindikata žerjavistov, in s tem sem vse povedal......
frikofrkic |  03 .09. 2020 ob  14: 20
28
Bolj sledim, bolj ugotavljam, da se eni trudijo za to, da se naš Koper čisti, eni na Marjetici pa raje snemajo, tožijo, delajo pa ne.
Istriano |  03 .09. 2020 ob  14: 10
17
Da bi bili vsaj kakšni konkretni rezultati. Nič od niča.