BRŽAN OKRCAL NOVINARJA 24 UR IN ZAŠČITIL ŠUCA: “Obtožili ste ga mediji, ne sodišče, z njegovim delom sem zadovoljen” (VIDEO)

Koper

"Ko prihaja do nekorektnega poročanja, je prav, da se odzovem." S temi besedami je koprski župan Aleš Bržan pričel izjavo za javnost, ki jo je podal po razkritju portala 24ur.com, da občina ponovno sodeluje z Robertom Šucem. Zavrnil je očitke, da bi nekdanjemu svetovalcu odprl stranska vrata za vrnitev na občino, in izpostavil, da Šuc, kljub očitkom o mobingu, pod katerimi se je podpisalo 120 delavcev Marjetice Koper, svoje delo opravlja dobro. Šucevo novo vlogo v koprskem komunalnem podjetju je pojasnil tudi trenutni direktor Davor Briševac.

Aleš Bržan

Župan Mestne občine Koper (MOK) Aleš Bržan je zavrnil številne navedbe novinarja portala 24ur.com, od tega, da naj bi v zadnjem letu dni tako v občini kot v Marjetici Koper prišlo do številnih pretresov in stavk, do tega, da je nekdanjega svetovalca Roberta Šuca odslovila občina.

Bržan okrcal 24 ur 

V izjavi je Bržan nadaljeval z navajanjem podatkov, s katerimi je več kot očitno želel okrcati pisanje portala 24 ur, kjer so v včerajšnjem članku zapisali, da so 27. julija naslovili vprašanja o pravni ureditvi sodelovanja Šuca in Marjetice Koper, a da niso dobili konkretnega odgovora.

"Tudi to ne drži. Novinarjevo vprašanje smo prejeli 24. julija ob 13.25 in mu odgovorili istega dne ob 14.35. Ob 14.43 je zahteval dodatne odgovore in jih prejel ob 14.55. Dodatno vprašanje je poslal tudi včeraj ob 13.35 in odgovor je prejel ob 17.04," je domnevne nepravilnosti poročanja še dodatno izpostavil župan.

Šuc naj ne bi vodil javne dražbe in bo zasebno tožil 24 ur?

Dodal je še, da Šuc ni vodil nedavne javne dražbe občinskih nepremičnin, kot to piše v članku, da pa je bil član komisije, v katero je bil imenovan kot občan. "V članku je še več netočnosti in iz njih izpeljanih zavajajočih sklepov, ampak to bo verjetno gospod Šuc reševal zasebno, s tožbo," je dejal Bržan in se osredotočil na tisto, kar v članku drži.

Robert Šuc

Bržan: "Z izbiro Šuca sem zadovoljen, saj svoje delo dobro opravlja"

Potrdil je, da je podpisal sklep, s katerim je občina Marjetico Koper zadolžila za spremljanje aktivnosti na terenu in izvajanje gospodarskih javnih služb, posameznih investicij in sodelovanje pri pregledu stanja javne infrastrukture in opreme. "Za to sem se odločil, ker sem, tako kot večina občanov, zasledil pomanjkljivosti pri urejenosti naših javnih površin, stanju javne infrastrukture, pritožb je bilo veliko. S tem sklepom nisem zahteval le boljše storitve, ampak tudi boljši nadzor in večjo stopnjo odgovornosti," je svojo odločitev pojasnil Bržan, odločitev Marjetice, da za to mesto izbere od vseh kandidatov ravno županovega nekdanjega svetovalca Šuca, pa pozdravil, "saj sem z njim zelo dobro sodeloval že v preteklosti in svoje delo tudi danes zelo dobro opravlja".

Bržan: Šuca ste obtožili mediji, ne sodišče

"Rad bi izpostavil, da ste gospoda Šuca obtožili in obsodili mediji, ne sodišče. Kot je meni znano, proti njemu ni bila vložena nobena obtožnica," je nadaljeval župan, ob tem pa poudaril, da bi, v primeru vložene obtožnice, njuno sodelovanje prekinil.

Izjava župana Bržana o sodelovanju občine z Robertom Šucem.

Objavil/a Regional dne Sreda, 02. september 2020

Zanikal, da bi kakorkoli vplival ali pritiskal na Marjetico, da izberejo ravno Šuca

Bržan je med odgovori na novinarska vprašanja večkrat zanikal, da bi bil Šuc predstavnik občine v Marjetici Koper. "Želim si, da bi bil Koper čist, pokošen in urejen. Dokler ne bomo prišli do stanja, ki ga bomo kot naročnik ocenili kot zadovoljivega, vse stvari očitno ne potekajo tako, kot bi morale." Prav tako je na večkratno vprašanje novinarke, ki je izpostavila, da naj bi imeli posnetek, iz katerega izhaja, da je Bržan zahteval, da se za razpisano delovno mesto na Marjetici izbere ravno Šuca, župan odgovoril, da s tem ni seznanjen in kolikor ve, župan za akj takega nima pristojnosti.

Medtem 120 delavcev Marjetice opozarjalo na Šucevo neprimerno vedenje in zahtevalo prekinitev sodelovanja

Župan je tako očitno z delom Roberta Šuca več kot zadovoljen, po drugi strani pa so se komunalni delavci pritoževali nad pritiski, žaljivkami in celo grožnjami. Konec julija so zbrali 120 podpisov, s katerimi so med drugim izrazili nestrinjanje z delom Marjetice, izpostavili pa so tudi željo, da bi se odpustilo Roberta Šuca.

"Teh podpisov nisem videl, niti uvodnega teksta z razlogi ali namenom, zato ne morem komentirati. Na sestanku so mi omenili, da so bili podpisi zbrani, glede na to, da so sami rekli, da njihovih argumentov ne moremo jemati kot relevantne, se je debata tam zaključila," je odgovoril Bržan in ob tem sicer priznal, da naj bi bil karakter Roberta Šuca 'poseben', po besedah Bržana "precej robat in grob", da pa je očitno tudi strokovno dovolj podkovan za delo, ki ga opravlja, če ga je Marjetica izbrala.

Davor Briševac

Briševac: "Z novim delovnim mestom smo želeli razbremeniti zaposlene v Marjetici"

Pred novinarje je danes stopil tudi trenutni direktor Marjetice Koper Davor Briševac in pojasnil, kako so izbrali kontaktno osebo za spremljanje aktivnosti na terenu pri izvajanju gospodarskih javnih služb, posameznih investicij in sodelovanje pri pregledu stanja javne infrastrukture in opreme, kot je to določila koprska občina. "Marjetica Koper je izpeljala vse aktivnosti v skladu z internimi pravilniki, akti in z zakonodajo. Konkretno to pomeni, da smo zbirali ponudbe in izbrali najboljšo," je razložil Briševac in dodal, da so se poleg Šuca prijavili še približno trije kandidati. "Kolektiv Marjetice je že tako preobremenjen, z novim delovnim mestom smo želeli razbremeniti ljudi," je povedal direktor javnega komunalnega podjetja.

Vrednost pogodbe 1600 mesečno plus DDV

Vrednost pogodbe, ki jo je Marjetica do januarja 2021 sklenila z Robertom Šucem je 1600 evrov na mesec, temu znesku pa je potrebno prišteti še davek na dodano vrednost. O vsebini pogodbe, ki jo je imel Šuc sklenjeno z Vrtnarijo oziroma v sklopu katere je delal kot svetovalec za vrtnarske zadeve, pa Briševac ni seznanjen.

Glede Šucevega odnosa do delavcev pa je Briševac dejal: "Kot direktor tedensko sodelujem s socialnimi partnerji, tako s svetom delavcev kot s sindikatom, in dnevno, tedensko rešujemo vse nastale izzive, ki jih 250-članski kolektiv prinese." Priznal je, da je bilo domnevno šikaniranje, mobing in 'igranje šefa' omenjeno, a da so ta problem v pogovoru s socialnimi partnerji in Šucem tudi uspešno rešili.

Za komentar zadeve smo se obrnili tudi na Roberta Šuca, ki nam je v kratki pisni izjavi odgovoril: "Dejansko svoje storitve opravljam tudi za Marjetico, vestno in odgovorno, v tem ne vidim razloga za očitke."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Argument |  03 .09. 2020 ob  12: 38
Kakšen IQ pa ima ta župan ,če rabi vrtnarja ki dobro dela za svetovalca ?
Cof |  03 .09. 2020 ob  09: 37
18
Pred volitvami je sedanji župan obiskoval vaška srečanja in spodbujal interes za dodatne avtobusne linije katere potrebujejo otroci, dijaki in upokojenci tudi na Manžanu. Ta mesec je ukinil prej obstoječe linije in nobene dodal. Seveda pa so njegovi izvajalci zaslužili s postavitvijo pokrite avtobusne postaje, ki vse bolj sameva. Toliko o razliki med besedami in dejanji.
va cagar |  03 .09. 2020 ob  09: 35
17
Konkretno to pomeni, da smo zbirali ponudbe in izbrali najboljšo," je razložil Briševac in dodal, da so se poleg Šuca prijavili še približno trije kandidati. Tipa sploh ni bilo zraven pri izboru, ustaljena praksa je, da sodelavce potrdi direktor, ta briševac pa niti ne ve koloko kandidatov je bilo prijavljenih! ma hodte nekam...
td |  03 .09. 2020 ob  09: 17
17
Sramota, Bržan je samo potrdil, da je človek povsem brez morale. 120 ljudi se je podpisalo in zdaj so seveda krivi novinarji in medijski linč.
I know |  02 .09. 2020 ob  21: 23
19
V Piranu ali Izoli bi občani takega "multipraktik komunalca" obesli za ja#ca.