KAM Z OSTANKI HRANE PO PRAZNIČNIH POJEDINAH: 'Reciklirajte' jih v izvirne jedi

Trendi

Po nekaterih raziskavah pristane v smeteh kar 14 odstotkov hrane. Z malce domišljije boste ostanke od prazničnih kosil in večerij zelo dobro porabili za nadaljnje obroke.

Zelenjavo za pet minut blanširajte in zamrznite, tako shranjeno boste lahko kadarkoli uporabili. Zamrznite grah, fižol, koruzo, brokoli, korenje, cvetačo, blitvo, špinačo. Paradižnik posušite v pečici in shranite v oljčnem olju, ki mu dodate zelišča. Iz obrezkov korenja, čebule, zelene in podobnega skuhajte juho. Vrzite vse skupaj v lonec, zalijte z vodo in zavrite. Če boste dodali še košček mesa, toliko boljše.

Če vam ostaja sadje in zelenjava, pripravite nabodala in jih ponudite kot predjed, lahko tudi s koščki sira.

Iz ostankov kruha pripravite drobtine, ki jih boste uporabili pri paniranju. Če kruh ni povsem suh, ga narežite na kocke in z njim obogatite juho. Kruhove kocke lahko zamrznete in jih uporabite za pripravo kruhovih cmokov. Lahko pa star kruh narežete za zajtrk na rezine, pomočite v jajce in pripravite okusen francoski toast.

Če vam je ostala kuhana govedina, pripravite solato s trdo kuhanim jajcem in čebulo. Začinite s soljo, poprom, kisom in oljem. Pripravite lahko tudi zelenjavno enolončnico, ki ji dodate testenine. Iz ostankov piščančjega mesa pripravite slastne sendviče, kosti piščanca pa uporabite za pripravo jušne osnove.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija