KACIN ZADOVOLJEN Z UPOŠTEVANJEM UKREPOV: "Izolo so domačini iskrivo preimenovali kar v Izolacijo"

Slovenija

Policisti bodo tudi danes poostreno preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. Posebno pozornost ob lepi vremenski napovedi namenjajo tudi dostopom do priljubljenih turističnih točk. So pa ljudje omejitve očitno vzeli resno, saj v soboto policija večjega števila kršitev ni zaznala.

Da so bile slovenske ceste v soboto manj polne kot minuli konec tedna in da policija večjega števila kršitev ni zaznala, je na sobotni popoldanski novinarski konferenci dejal vladni govorec Jelko Kacin.

Kot so včeraj pojasnili na Generalni policijski upravi, so kontrole izvajali na več mestih tako na območjih blizu meje kot v notranjosti države in se odzivali na prijave občanov ter drugih nadzornih organov. Policija v nadzorih večinoma ugotavlja, zakaj ljudje potujejo oz. se gibajo in v največ primerih ugotavlja, da ljudje spoštujejo omejitve oz. potujejo med občinami tisti, za katere veljajo izjeme.

Kot so poudarili na Generalni policijski upravi, policisti pogosto upoštevajo življenjske zdravorazumske okoliščine ljudi, če slednji pri tem upoštevajo varnostne ukrepe. Tiste, ki zaradi malomarnosti ali ignorance kršijo določila odloka oz. zakona o nalezljivih boleznih, pa policisti napotijo na naslov stalnega bivališča oz. ukažejo upoštevanje odloka. Policija ni pristojna za izvedbo prekrškovnih postopkov po zakonu o nalezljivih boleznih, zato ugotovitve odstopajo zdravstvenemu inšpektoratu.

Kacin je sicer v petek napovedal, da bodo med drugim za ta konec tedna z južne meje na nekatere ključne točke v notranjosti države premestili tudi del policistov. A se to še ni zgodilo. Kot je v soboto pojasnil v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner ob obisku kontrolne točke na mejnem prehodu Fernetiči, trenutno razmere obvladujejo. Pričakuje pa, da se bo z razvojem pandemije in razmer na državni meji situacija spremenila.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Izolan |  06 .04. 2020 ob  19: 23
Gospod Kacin izgledate kot buzerant okužen z virusom HIV.
Koper |  06 .04. 2020 ob  17: 51
-1
Poslikat in dat v medije.Pa je to,
to.Pravila morajo bit za vse enaka.Čeprav je pri vas drugače,ker ti so vaši.
In se tudi vaši ne držijo kot Primorci.Mi smo vsi doma.
Težave imamo samo z notranjci.
Se bomo morali učit od Kitajcev,oni čisto vsakega prijavijo.
Tako bomo začeli tudi mi.
Matej |  06 .04. 2020 ob  09: 34
Ma se jočete, kot da se samo vam primorcem to dogaja. Tu na Štajerskem je isto. Vsake tolko ima kdo piknik. Na parceli se zbere par avtov, registracije CE, LJ, MB... za hišo veselica, te pa prijavi če upaš...vse skupaj organizira šefa policije hčerka...
 |  05 .04. 2020 ob  21: 00
In kaj mi to pomaga?

Ce se v vasi vsi drzimo doma , ceprav je lepo vreme in gres samo do dvorisca ker imas neko vest.
In pride tvoj sosed zabar vikendas kateri se poscije na vse ,soncek sije, v petek sm na vikend kot da nije nista vzame drugi avto seveda s kp registracijo da gre mirno po spezo.
Lepo prezivi vikend s polno guzico....in ne gre u nedeljo domov neeeeeee, gre u pondeljek zjutraj valda furbo.
Aja seveda sm prijavu policiji, katera sploh ne reagira ker je bilo prevec emeilov na info poslanih v vezi s krsitvami in se jim ne da prebrat vseh ker je prevec za citat.
...spet zabarji delajo kar zelijo kot da je vse njihovo in jih ne briga za nic in se poscijejo na vse!
Pa ni cudno zakaj vas noben ne mara!

kokodek |  05 .04. 2020 ob  19: 07
za kontrolirat prazne ceste ne rabi uvajat vojno stanje
Koper |  05 .04. 2020 ob  18: 46
Ne,res jih ne.Še vedno klatijo okoli.Teh ljudi se ne da spremenit in mi Primorci bomo po tej izkušnji še bolj spremenili odnos do njih.
Ištrijan |  05 .04. 2020 ob  15: 09
11
Ljudje upostevajo navodila, tisti nad crnim kalom jih ne.
vseved |  05 .04. 2020 ob  09: 46
Ljudje upoštevajo navodila. Se pa najde kakšen bivši nogometaš, ki navodil ne razume .