NA PRIMORSKI AVTOCESTI SO SE IZPOSTAVLJALI SMRTNI NEVARNOSTI: Ujele so jih nadzorne kamere (FOTO)

Kronika

Včeraj smo poročali o pešcih, ki so se sprehajali tam, kjer se ne bi smeli. Koprski policisti so v četrtek in petek obravnavali kar tri prekrškarje. Eden je hodil po predoru Kastelec, druge dva pa po avtocesti v bližini Črnega Kala, pri tem so jih ujele tudi nadzorne kamere Darsa.

Na Darsu ob tem znova opozarjajo, da je hoja po avtocesti prepovedana in smrtno nevarna. Kdorkoli hodi po avtocesti ima namreč zelo veliko možnosti, da ga zbije vozilo.

Analiza prometnih nezgod na avtocestah in hitrih cestah je pokazala, da so bile v lanskem letu "nepravilnosti pešca" vzrok za tri od skupno 16 smrtnih žrtev na naših avtocestah in hitrih cestah.

Hojo po avtocesti najpogosteje zakrivijo avtoštoparji, zmedene osebe, ljudje, ki želijo s takšnega ali drugačnega razloga prečkati avtocesto ali hitro cesto z enega postajališča na drugega ali pa si s hojo po avtocesti celo krajšajo pot do cilja, še pojasnjujejo na Darsu in dodajajo:

"Hoja po avtocesti sodi med najbolj nevarna početja na avtocesti, kamor sodijo še vožnja v napačni smeri, prevelika hitrost, prekratka varnostna razdalja, vzvratna vožnja, prehitevanje po desni in ustavljanje na odstavnem pasu, kadar to ni nujno."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija