JELINČIČ SE LOČUJE: Bo ostal brez prestižne vile nad Obalno cesto?

Koper

Prvak SNS in poslanec Zmago Jelinčič se po 16 letih zakona ločuje od skoraj 30 let mlajše soproge Monike Zupanc Jelinčič, je potrdil za portal 24ur.com. V zakonu s soprogo Moniko je dobil dve hčerki, Aleksijo Iris in Aleksandro Tiso. Leta 2018 je sicer zgradil prestižno hišo nad Obalno cesto, kamor naj bi se preselil z družino. Denar za nakup 2200 kvadratnih metrov velike parcele je Jelinčič podaril svoji soprogi, ki jo je nato leta 2011 kupila na javni dražbi koprske občine za 627.000 evrov.

Monika Zupanc Jelinčič se je leta 2011 zaradi nakupa zemljišča v Semedeli znašla pod drobnogledom finančne uprave, ki je ocenila, da so njeni dohodki manjši od njenega premoženja. Ker ni dokazala izvora denarja, ji je Furs takrat naložil 281.000 evrov davka. A je Jelinčičevi v začetku letošnjega leta uspelo na vrhovnem sodišču izpodbiti odločitev Fursa in upravnega sodišča, tako da bo denar verjetno dobila nazaj. Zgodba je po sedmih letih tako dobila epilog z odločitvijo vrhovnih sodnikov, da Zupanc Jeličičeva ni dolžna poznati in dokazovati izvora denarja glede na to, da je darovalec njen zakonec. 

Vila Jelinčičevih naj bi se ponašala z dvigalom, bazenom, telovadnico ter ženino razkošno garderobno sobo. Denar za hišo je Jelinčič dobil od prodaje predmetov, ki so del njegove bogate zasebne zbirke, ki je nastala že v času njegovih starih staršev. Zemljišče je bilo kupljeno brez posojil, izključno z gotovino, je pred časom poročal portal zurnal24.si.

Spomnimo, nedavno se je vila s pogledom na morje znašla v medijih, ko je Jelinčič od koprske občine zahteval umik dveh stebrov javne razsvetljave oziroma njuno nadomestitev z manjšima dvema, češ da motita njegov razgled.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tit |  14 .09. 2019 ob  23: 41
-5
Joj kake pateticne picke ste vi ljudje. Iris in Tiso poznam osebno ni jima lahko da bereta te vase glupe komentarje. Kako bi se vi pocutili, ce bi nekdo tako govoril o vasih starsih, ki jih imate radi? Dejte usaj eno mozgansko celico uporablat.
Kukuruz |  14 .09. 2019 ob  11: 11
@jlz..morda je bil plemeniti v svojih mlajsih letih,zdej verjetno je zacelo sepat.
bubobubo |  13 .09. 2019 ob  21: 43
13
on je toliko plemeniti kot je ena cipa nedolžna.....ne vem od kje mu ta domišljav nadimek
jlz |  13 .09. 2019 ob  14: 47
@I - pa saj on ni ne grof in ne baron. Je samo "plemeniti" V SSKJ sem za besedo plemeniti dobila tako razlago:

- plemeníti -ím nedov. (ī í) vet. oplojevati: bik bo spet plemenil
plemeníti se pariti se: živali se morajo plemeniti v pravi starosti

plemeníti1 -a -o prid.
1.
kot pristavek za plemiškega dostojanstvenika, nekdaj izraža spoštovanje
SINONIMI:
star. blagorodni, star. jasni, star. prejasni, star. presvetli, zastar. presvitli, star. prevzvišeni, star. prežlahtni, star. velerodni, star. vzvišeni
2.
agr. ki ima s križanjem, namernim izborom izboljšane lastnosti
SINONIMI:
žlahtni
GLEJ ŠE SINONIM: plemiški
GLEJ ŠE: rastlina, kovina, jeklo, družina

plemeníti2 -ím nedov.
GLEJ SINONIM: oplojevati

Eh, kdo bi vedel - je pa zanimivo, da začne z "oplojevanjem" in tudi konča z "opolojevanjem" PLEMENITI - ČISTOKRVNI?

V bistvu bi za njega pomenilo to, da je plemeniti - le čistokrvni (kaj?), če praviš, da ga med plemiči in grofi ni. Da pa je njegovo ravnanje plemenito - no, stvar videnja in diskusije.
Kukuruz |  13 .09. 2019 ob  14: 18
Ma ne mores pricakovat da bo zenska pri 40 letih brez sexa in doma strikala goblene in pekla potico.
Eden se pripravlja na pocitek drugi je poun energije.
olor |  13 .09. 2019 ob  12: 26
16
Da je Jelinčič dober za dalat zdraho to tako vemo. Da pa ni pustil mestne razsvetljave, se mi je pa dokončno zasral.
Istriano |  13 .09. 2019 ob  10: 13
12
Ona bi hotela, da stoji. Njemu pa zadnja leta malo bolj malo stoji. Tako je, če imaš 30 let mlajšo ženo. Ko ni doma na razpolago, kar potrebuješ pač poiščeš drugje in Monika je poiskala.
Tiramola  |  12 .09. 2019 ob  23: 15
19
Se ločujeta mogoče zaradi ulične svetilke?
Ona je hotela, da stoji.
On je bil proti.
Evo, kriva je Marjetica, katera ni postavila stoječe ulične
svetilke.
Sedaj se ločujeta, kriva je občina!
Kaj sledi? Tožba! Ker ne stoji? Lp
Monteverdi |  12 .09. 2019 ob  22: 30
21
Kako pa je z njegovim priključkom na kanalizacijo?
Koprčanec |  12 .09. 2019 ob  21: 42
Baba se je postarala, pa dec rabi novo mlajšo.
Eho |  12 .09. 2019 ob  21: 21
Vsi moški mislijo, da se to dogaja samo drugim. Eh, tudi ti si mislil, da se to dogaja drugim. Ženske se zaljubijo zato, da zgradijo svojo lastno varnost. Žensk, ki imajo veliko listkov s ceno, moški tudi na razprodaji ne sme kupiti.....
 |  12 .09. 2019 ob  14: 55
23
Mene bi najbolj zanimalo od kod izhaja plemenita rodbina Jelinčič. V katerih gradovih so živeli njihovi plemeniti predniki, kje so bile njihove posesti in pravzaprav kateri plemiški naziv imajo (baron, grof?) ter kdo jim ga je dodelil. Mogoče sam presvetli avstrijski cesar? To ne bo držalo, ker so na Dunaju zelo natančno vodili seznam plemičev in tam ni zapisana nobena rodbina Jelinčič. Tudi na seznamu plemiških rodbin na Slovenskem, v katerem je nekaj več kot 180 rodbin jih ni. Prav tako je baron Valvazor natančno popisal vse plemiške rodbine in njihove posesti na Slovenskem v knjigi Slava vojvodine Kranjske in glej ga zlomka, tudi v tej knjigi izdani leta 1689 ni Jelinčičev. Pa tudi na njegovi strani na wikipediji ni nobenega podatka. Če pogledamo na primer barona Andreja pl. Čehovina je o njem vse jasno, kdaj, kako, kje in zakaj je dobil plemiški naziv.