JELINČIČA PRED NJEGOVO HIŠO NAD OBALNO CESTO MOTITA STEBRA JAVNE RAZSVETLJAVE: Mu bo občina ustregla in ju umaknila?

Koper

Zmago Jelinčič, poslanec in predsednik stranke SNS, je na koprsko občino naslovil dopis, v katerem prosi za odstranitev dveh stebrov javne razsvetljave pred njegovo hišo nad obalno cesto, ki da mu uničujeta pogled na morje. Občini je predlagal tudi, da bi stebra zamenjali z nižjima dvema ter priznal, da je lani že dosegel, da enega stebra niso namestili, pišejo Primorske novice.

Po poročanju časnika so krajani nad Jelinčičevo zahtevo jezni in začudeni, saj so na osvetlitev odseka med žusternskim kopališčem in začetkom Krožne ceste čakali dolgih pet deseteletij. Časnik obenem poudarja, da je Jelinčič poslal dopis z državnozborskega elektronskega naslova, kar bi se lahko razumelo kot nekakšen pritisk, vendar poslanec to zanika. V koprski občini so medtem zagotovili, da bodo njegov dopis obravnavali kot vse druge prošnje, preučili predlog in mu odgovorili, pišejo Primorske novice.

Ob omenjenih dveh stebrih, ki motita Jelinčiča, potekata dvosmerni kolesarska in sprehajalna pot, zato je bila razsvetljava na tistem območju nujna. Kot pišejo Primorske novice, pa je občina lani očitno popustila Jelinčičevim zahtevi, da se enega stebra ne namesti. Na mestu pred Jelinčievo hišo, kjer bi moral ta stati, se zdaj namreč nahaja zasuta in asfaltirana luknja. Jelinčič je za časnik dejal, da se je tako dogovoril z občino, ker se ni strinjal z lokacijo omenjenega stebra.

Na občini so napovedali, da bodo v kratkem namestili tudi omenjeno manjkajoče svetilo, a je Jelinčič vseeno prepričan, da do tega ne bo prišlo. Kot je dejal za časnik, je "za parcelo nad morjem plačal visok znesek in ne bom trpel, da mi steber javne razsvetljave tik pred dnevno sobo uničuje pogled." Kot še zatrjuje, ima tudi dovolj podlage za tožbo. Pričakuje še, da bo občina zdajšnje stebre javne razsvetljave, ki so zanj moteči, zamenjala s podobnimi, kot so med Koprom in Žusterno ali v središču mesta. 

Na občini so medtem odgovorili, da je projektna dokumentacija za javno razsvetljavo na obalni cesti skladna z zakonskimi določili, tudi z uredbo o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .04. 2019 ob  08: 25
11
predlagam, da za plemenitega uporabimo vse metode, ki jih sam propagira za priseljence !!!!
td |  03 .04. 2019 ob  14: 13
19
Občina bi morala zahtevati, da poruši tisto grdobijo, ker ne spada ob obalni pas. Ali vsaj postavit 10m zid, da ne bomo trpeli, ko bomo hodili mimo.
bubobubo |  03 .04. 2019 ob  13: 21
21
upajmo, da novo vodstvo na občini ne bo klonilo pod njegovimi prepotencami in ga bo na hitro postavilo na realna tla, tam kjer smo mi vsi ostali, ....... Zmagec preveč visoko letat na obali ni priporočljivo, lahko strmoglaviš na tiste skale pred bajto
žveplo |  03 .04. 2019 ob  11: 17
Mogoče pa je perico kdo pri potoku madežno osemenil in je bil ta razmnoževalec iz vrst tistih oplemenitnikov, da je delček te plemenitosti prešel Zmagota... Plemenitost pa taka.. mamin sinček ...
Istriano |  03 .04. 2019 ob  10: 49
11
Kar se pa tiče njegovega posiljevanja s plemenitostjo je stvar taka. Janez Vajkard Valvasor je konec 17. stoletja izdal Slavo vojvodine Kranjske v kateri je popisal vse plemiške družine na ozemlju današnje Slovenije, njihove posesti in gradove. Kakršnegakoli von Jelinčiča v tej knjigi NI! Zato ga vprašam: Jelinčič kje stoji grad tvojih prednikov? Kdo so bili? Kaj so delali? Resnica je pa taka, Zmago Jelinčič je vnuk vaške perice, to je tiste ženske, ki je bila tako revna v vasi, da je morala za drobiž drugim prati perilo.
Motoviltz |  03 .04. 2019 ob  09: 43
13
Aroganca nekaterih planšarjev res nima meja.
A ste ga vprašali, če je potoćal prst v morje, da vidi če je res slano.
ManofSteel |  03 .04. 2019 ob  08: 59
13
Baje so ga zavrnili in postavili bodo celo tisto luč, ki so mu se usmilili iz Popićevega štaba lol
Horge |  03 .04. 2019 ob  08: 04
29
Ti prokleti "morostar" skorumpiran. Pa kdo si misli da je?
Če mu kaj ni prav naj si hišo dela v ljubljanskem barju. Tam bo imel popoln razgled na vodo.
Da sem jaz na mesto Bržana bi mu direkt pred hišo nabil reflektor iz stadiona, ki bi tako svetil,
da bi mu sipe skakale pred tisto k.....o hišo!!!
žveplo |  03 .04. 2019 ob  07: 57
16
Jutri bo pa zahteval da mu svetlobo usmerijo na vrt, da mu ne bo treba trošit svoje elektrike.... samo tega se še ni domislil... se pa bo ko bodo umaknili kandelaber. Potem ga bodo postavljali nazaj, potem bo hotel še menjanje barv, potem bo hotel še daljinca, da bo sam spreminjal barve glede na razpoloženje... eh plemenitost... bolj napuh in nečimrnost...
max |  02 .04. 2019 ob  19: 02
41
Popovič mu je ustregel v tišini, mu bo tudi Bržan? Jelinčič je vse samo plementi ne.Zmago zastonj ti je vse, če delaš hišo ob morju, ki je podobna poslovnim prostorom grajenih pred 35 leti na Markovcu. Pa srečno z razgledom.
vseved |  02 .04. 2019 ob  18: 50
13
@ ojoj, bo stroške kril Jelinčič?
Tom |  02 .04. 2019 ob  18: 19
47
Sedaj se naj novi župan pokaže, koliko ga je v hlačah in pajacu iz Ljubljane pokaže, da se MOK ne pusti ustrahovati navadnemu žabarju!
1