JE VEGANKA PRESTOPILA MEJO SKRAJNOSTI? V tožbo zoper sosede, ker ne more uživati na vrtu, to je razlog

Svet

Veganka Cilla Carden iz Avstralije je zoper svoje sosede vložila tožbo, ker ne more uživati na svojem vrtu. Vzrok je sosedov žar, s katerega se širi vonj po mesu. Cardenova zatrjuje, da žar slabša kvaliteto njenega življenja, saj sama lahko voha samo ribe. Zaradi vonja ne more iz hiše in ne more spati.

Na 400 straneh dokazov, ki jih je Avstralka predstavila sodišču, je med drugim navedla, da sosedje poleg žara tudi kadijo na terasi in imajo včasih zvečer prižgane luči. Motijo jo tudi otroci, ki med igro na vrtu zganjajo hrup.

Državno sodišče je ugotovilo, da ni prišlo do kršitve stanovanjskega zakona. "Vse, kar počnejo njeni sosedje na vrtu je, da živijo svoje življenje kot družina, je zapisalo sodišče. Cardenovo so zavrnili tudi na vrhovnem sodišču, kamor se je pritožila, in ji prepovedali nadaljevati sodno bitko. "Obseg gradiva, ki ga je pripravila, kaže na to, da je zadeva nekako presegla vse meje," je povedal glavni sodnik Peter Quinlan.

Cardenova je povedala, da kljub odločitvi sodišča ne namerava odnehati, saj je bil nemir s sosedovega vrta uničujoč. Sosedje, ki so se znašli v središču spora, pa so navedbe Cardenove označili kot nesmiselne.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  04 .09. 2019 ob  13: 48
Tako je ce imas problem najprej v glavi in potem se z sosedi