JE RAZPIS ZA NOVEGA DIREKTORJA TZP FARSA? Aktualni vodilni Novel javno razglaša, da ima podporo nadzornikov

Piran

Turistično združenje Portorož (TZP) je 18. januarja objavilo razpis za mesto direktorja. Sedanjemu prvemu možu združenja Igorju Novelu se mandat izteče maja, novega direktorja pa naj bi po pričakovanjih izbrali že v začetku meseca marca. Na razpis se je prijavil tudi Novel, ki se javno hvali, da ima med drugim podporo članov nadzornega sveta (NS). Ali to postavlja pod vprašaj legalnost samega razpisa in ali je slednji sploh smiseln, se v odzivu sprašuje piranski občinski svetnik.

Na Novelove besede v intervjuju za enega izmed obalnih portalov je na družbenem omrežju Facebook opozoril piranski občinski svetnik Marko Juriševič: "Nesprejemljiva zloraba komunikacijskih kanalov sedanjega direktorja Turističnega združenja Portorož v času še odprtega razpisa za izbiro novega direktorja, ki postavlja v odkrito neenak položaj druge prijavljene kandidate na razpis, kjer sedanji direktor sam sebi uredi "javno promocijo" in s tem ustvarja posredno pritisk na ostale kandidate, kjer ti lahko dobijo občutek že dogovorjene izbire za novega direktorja TZP ali pa morebitne nove kandidate do zaključka razpisa odvrne od prijave!"

Igor Novel je namreč v omenjenem intervjuju jasno in javno izjavil: "Imam veliko podpornikov, ki so v teh letih videli, da na združenju dobro delamo. Podpirajo me številni turistični deležniki, člani nadzornega sveta TZP, ki so moje delo v zadnjih treh letih ocenili z ocenami prav dobro in odlično, nenazadnje pa tudi moji zaposleni." Juriševič se ob tem sprašuje, "ali lahko s tako izjavo še pred zaključkom razpisa zaupamo, da razpis poteka transparentno?" Po mnenju občinskega svetnika iz vrst SD so nadzorniki TZP dolžni zaščititi integriteto razpisa in zagotoviti pošten izbirni postopek do vseh kandidatov. "Če je ta razpis farsa in se ugotovi, da so bile dejansko dane obljube v naprej, v času sredi odprtega razpisa, je potrebno razpis razveljaviti!" je prepričan.

‼️Nesprejemljiva zloraba komunikacijskih kanalov sedanjega direktorja Turističnega združenja Portorož v času še odprtega...

Objavil/a Marko Juriševič dne Petek, 29. januar 2021

Po Jurišičevem mnenju gre za nesprejemljivo vedenje ob dejstvu, da občina vloži v TZP 97 odstotkov javnega denarja iz proračuna, ki letos znaša milijon evrov. "Ob tem zapisu pa ostane grenak priokus, da je izbira že dogovorjena in da se lahko v ozkem krogu v naprej mimo razpisa sprejmejo odločitve "pod mizo" za organizacijo, ki je financirana z javnim denarjem," meni občinski svetnik, ki je pred dnevi predlagal drugačno organizacijo TZP, in sicer, da se ga preoblikuje v Javni zavod za turizem Portorož.

Juriševič je ob tem župana pozval, naj zaščiti integriteto izbirnega postopka za izbiro novega direktorja Turističnega združenja Portorož. Z njim so se pod objavo na družbenem omrežju strinjali mnogi. "Le kdo se bo prijavil na razpis, če sedanjega direktorja, ki je tudi prijavil za ponoven mandat na čelu TZP, podpirajo člani nadzornega sveta, ki odločajo o izboru novega vodiilnega?" se sprašujejo.

Igor Novel (levo) in Marko Juriševič

Kako svoje besede pojasnjuje Novel?

Kot je Novel zapisal v odgovor na Juriševičevo objavo, njegovo kandidaturo, pri čemer je z velikimi črkami poudaril, da gre zgolj za kandidaturo, podpirajo zaposleni v TZP, pri čemer pa po njegovem prepričanju, to ne pomeni, da se ne bo ravno nekdo od njih prijavil na razpis. "Nadzorni svet podpira mojo kandidaturo za direktorja, jasno pa so mi dali vedeti, da bodo izbrali najboljše kandidata. Razpis je odprt za vse. Če bi NS hotel mene za direktorja, bi lahko meni avtomatsko podaljšal status, kot so to storili že predhodnim direktorjem," je pojasnil Novel in še dodal, da se brez podpore za kandidaturo na razpis niti ne bi prijavil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
robot |  30 .01. 2021 ob  20: 17
Gospod Gabrijel, res sem mislil,da se z prejšnjo oblastjo ne da nižje ampak se je z novo oblastjo da še nižje in to krepko.
Gabrijel |  30 .01. 2021 ob  17: 33
Spoštovani Marko Juriševič, oprostite za napačen zapis vašega priimka. Prav tako se bom z veseljem oglasil pri vas, ko bo to mogoče in bom lahko ponovno prišel v moj drugi dom, v Piran namreč. Vam pa zelo jasno odgovarjam, da si želim in pričakujem, da bo trenutni župan zmogel dovolj energije, da odpravi čim več škode, ki so jo Piranu ustvarili vaši strankarski kolegi. In to lahko brez zadržkov še 100x napišem z velikimi črkami. Upam in verjamem, da ste bolj pošten od vaših strankarskih predhodnikov. To si Piran zasluži!!!! Pa brez zamere
Cazzimperio  |  30 .01. 2021 ob  16: 51
-6
Radojkovica za direktorja!
Gabrijel |  30 .01. 2021 ob  12: 08
Parodija pri vsem skupaj pa je v tem, da je Novela ustoličila na TZP ravno stranka SD, na čelu z družino Hot in Juriševićem, ki se ukvarja več s politiko kot s hotelom, ki ga je podedoval. GENIO POKAŽI ŠE ENKRAT DA IMAŠ JAJCA IN RAZGONI TO STARO BANDO, KI SE PASE NA OBČINSKEM DENARJU.
Obala1 |  30 .01. 2021 ob  11: 45
12
Marko ima prav ...Novelu lokalni časopis objavi celo stran ki več deluje kot plačana objava in ob pravem tajmingu ...ali to vračajo kakšne usluge? no če pogledamo kako je Novel prišel na to mesto ( stranka ) in kako je bila smešna njegova predstavitev na NO ter kaj je naredil v svojem mandatu ta članek ni nič čudnega ...pred tem ni imel enega dneva izkušenj v turizmu ( pa ne me narobe razumet, predavanje na Turistiki ne štejem kot izkušnjo v realnem sektorju )