TZP IŠČE "NOVEGA DIREKTORJA"? Javni razpis objavili zgolj pet dni po tem, ko je Juriševič izpostavil neprimernost organizacije

Piran

Na portalu Moje delo smo opazili objavo javnega razpisa za delovno mesto direktorja Turističnega združenja Portorož (TZP). To je še posebej zanimivo predvsem zaradi preteklih dogodkov, povezanih s polemikami glede turizma v občini Piran. Pred nekaj dnevi je na seji Odbora za turizem in drug gospodarske dejavnosti občine Piran občinski svetnik Marko Juriševič poudaril, da trenutna ureditev Turističnega združenja Portorož ni več primerna.

Kot smo že poročali, občinski svetnik iz vrst SD Marko Juriševič je na 5. redni seji izpostavil, da trenutna organiziranost in ureditev TZP ne sledi potrebam turizma, saj je bil ta "ustanovljen v drugačnih okvirjih iz tedanjih potreb in v nekem drugem času". Predlagal je tudi ustanovitev "Javnega zavoda za turizem Portorož".

Odbor je v sredo, 13. januarja, ugotovil, da Lokalna turistična organizacija, torej Turistično združenje Portorož kot Gospodarsko interesno združenje ni več primerna organizacijska oblika in ne odgovarja sedanjim potrebam med turističnimi deležniki, ker ti niso večinsko zastopani in vključeni.

Na odgovore glede objavljenega razpisa smo se obrnili na Turistično združenje Portorož. Pojasnili so nam, da se sedanjemu direktorju mandat izteče v začetku maja letos. Potrdili so nam tudi objavo razpisa. Kot pravijo je bil ta objavljen v ponedeljek, 18. januarja na več mestih. Poleg portala, kjer smo sami zasledili oglas, še v Primorskih novicah, na spletni strani in prostorih Zavoda za zaposlovanje ter tudi na lastnem portalu.

Novel naj bi "še razmišljal"

Pričakujejo, da bi bil novi direktor lahko izbran v začetku marca. Na vprašanje, ali se namerava na razpis prijaviti tudi sedanji direktor Igor Novel, pa so nam odgovorili, da "o morebitni prijavi še razmišlja".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Rok K. |  19 .01. 2021 ob  23: 19
Ta občinski bankomat je potrebno ukiniti!