JADRALNA ZVEZA SODELOVANJE S KLUBI POTRDILA S POGODBO: Štirje novi trenerji po izboru Žbogarja (FOTO)

Piran

V Jadralnem centru Portorož je v ponedeljek potekal podpis tripartitnih pogodb med Jadralno zvezo Slovenije (JZS), klubi in reprezentančnimi trenerji, ki bodo zadolženi za razvoj perspektivnih slovenskih jadralcev v olimpijskih razredih.

Podpisniki pogodb (z leve): Jakob Božič, Matija Čok, predsednik JZS Aljoša Tomaž, Jure Žbogar, Tomaž Virnik, (spodaj) Uroš Kraševac, Vojko Petrič in Marjan Matevljič

JZS je prvič v tridesetletni zgodovini sklenila sporazum o medsebojnem sodelovanju s štirimi največjimi jadralnimi klubi - JK Burja, Pirat, Jadro Koper in JK Ljubljana - ter njihovimi trenerji, Jakobom Božičem, Mitjo Mikulinom, Matijo Čokom in Urošem Kraševacem. Ti bodo zadolženi za trenažne procese perspektivnih mladih jadralcev razredov 420, 470, laser 4.7 in laser radial, so sporočili z zveze.

Reprezentančne trenerje je izbral strokovni svet JZS, katerega predsednik je Vasilij Žbogar, na podlagi internega razpisa. Njihove naloge bodo poleg vodenja trenažnega procesa obsegale tudi priprave in vodenje reprezentanc na mladinskih evropskih in svetovnih prvenstvih.

Kot so še zapisali pri JZS, je namen sodelovanja med zvezo in vodilnimi klubi v mladinskih prehodnih olimpijskih razredih predvsem iskanje sinergij pri zagotavljanju visoko strokovnega dela z mladimi slovenskimi jadralci.

Pri tem bo imel izjemno pomembno vlogo tudi Strokovni svet JZS, ki bo z vzpostavitvijo sistema za prepoznavanje nadarjenih športnikov opravil razširjene reprezentančne selekcije.

Zveza ocenjuje, da gre za še en korak v krepitvi trenerskih kapacitet po februarski zaposlitvi glavnega trenerja pri JZS Sandija Dekleve.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija