POSKUS POSILSTVA DVEH ŠTUDENTK V KOPRU: Prvo napadel v kuhinji, drugo pod prho

Kronika

Včeraj se je na koprskem sodišču zagovarjal 24-letni srbski študent, ki je pred petimi leti v dijaško-študentskem domu napadel dve študentki, poročajo Primorske novice. Sodnica mu je izrekla 17 mesecev pogojne zaporne kazni za 5-letno preizkusno dobo.

Po poročanju časnika se je dogodek zgodil v enem izmed dijaško-študentskih domov v slovenski Istri, ko je takrat 20-letni srbski študent pod vplivom alkohola razgrajal naokoli. Svojo prvo žrtev je našel v kuhinji, jo prijel za roko in vlekel k sebi ter jo grabil za prsi in trebuh. Ker se mu je deklo uprlo, je poiskal drugo, in sicer pod prho.

Odgrnil je zaveso pred tušem in ji rekel, da je on Srb in da jo bo zdaj po***. Študentka naj bi ga odrinila, on pa se je slekel in stopil k njej pod prho. Med branjenjem in kričanjem je dekletu uspelo pobegniti v svojo sobo, mladenič ji je sledil in ji iz rok zbil telefon, s katerim je očitno želela poklicati pomoč. Nato je njeno roko položil na svoje mednožje, punca pa je s kričanjem zbudila pozornost pri študentih iz drugih sob, zaradi česar se je napadalec očitno ustrašil in odnehal.

Časnik poroča, da je dejanje na sodišču priznal in povedal, da ga obžaluje ter da je zdaj tik pred diplomo, po koncu študija pa se bo takoj vrnil v Srbijo, kjer ga poleg službe čakata tudi partnerka in otrok. Prestopnik je bil sicer pri nas že dvakrat obsojen, v Piranu zaradi prikrivanja, v Kopru zaradi tatvine. 

"Bil je v obdobju, ko je nekoliko zašel in izgubil občutek za to, kaj je prav in kaj ne. Bil je star manj kot 20 let in je ravnal tako, kot mladostniki včasih ravnajo nespametno. Kar pa seveda ne opravičuje dejanja in ne pomeni, da bi morali drugi to ravnanje razumeti in ga trpeti," je po poročanju Primorskih novic povedal njegov odvetnik Janez Starman in dodal, da si je od dogodka uredil življenje. Sodnica pa je obsojenemu na koncu dejala, naj si vendarle poskuša predstavljati, kaj sta oškodovanki prestajali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  28 .05. 2019 ob  18: 26
Pogojna kazen je isto kot nič. Sploh za povratnika, ki je bil že dvakrat obsojen.
td |  28 .05. 2019 ob  17: 26
Se pravi poskus posilstva oz. samo posilstvo je za Starmana pač neko nespametno dejanje?
vseved |  28 .05. 2019 ob  13: 16
Jebemti tako sodstvo !