IZGINOTJE 2-LETNE MALČICE V SRBIJI VSE BOLJ MISTERIOZNO: To sta ženski, ki ju išče avstrijska policija (FOTO, VIDEO)

Kronika

Kot smo danes že poročali, poteka deveti dan iskalne akcije za še ne dveletno malčico Danko Ilić, ki je prejšnji teden izginila na vzhodu Srbije. Zgodba dobiva nove razsežnosti, v preiskavo se je vključila avstrijska policija in Interpol. Danes zjutraj je v Banjsko Polje pri Boru prišla novinarska ekipa CNN iz Romunije, ki poroča, da deklica na videoposnetku, ki je bil narejen na tramvajskem postajališču na Dunaju, ni pogrešana Danka. Vse kaže, da imajo avstrijski policisti drugačne podatke in sledi.

Po neuradnih ugotovitvah CNN deklica na videoposnetku razume romunski jezik. Na posnetku naj bi se slišalo "vzemi spodaj iz torbe", na kar naj bi se deklica sklonila in potegnila nekaj iz prtljage.

Spomnimo, zadevo preiskuje tudi avstrijska policija, Interpol je razpisal tiralico. Dunajska policija pa je sporočila, da je preiskava glede tega, ali je na videoposnetku dejansko mala Danka, še vedno v teku.

Kot je navedla avstrijska policija za Tanjug, so v stikih s srbskimi oblastmi. "Srbski državljan, ki živi na Dunaju, je po lastnih izjavah videl dveletno deklico, ki je izginila v Srbiji, na tramvajskem postajališču v središču Dunaja 30. marca 2024, okoli 20. ure. Z otrokom sta bili dve ženski. Kontaktiral je srbske oblasti in dunajsko policijo. Priča je bila zaslišana, na voljo je videoposnetek, ki ga je naredil. Natančne okoliščine, še posebej, ali gre dejansko za pogrešano deklico, so predmet preiskave, ki je v teku," je navedla policija.

V Banjskem Polju tudi danes, že deveti dan, poteka preiskava na terenu. Policija naj bi danes zaprla pot do družinske hiše Dankine matere, poroča Informer. Po neuradnih informacijah Srbije danas so kriminalisti pripeljali starejšega človeka, ki jih vodi po posestvu in razkazuje teren, medtem ko policija vse to snema s kamero. Znova so pripeljali tudi vodnike službenih psov.

Avstrijska policija je danes objavila fotografijo dveh žensk, ki sta bili posneti na videoposnetku z deklico, ki naj bi bila Danka. "Potem, ko so sorodniki pogrešane deklice pogledali fotografije, se predpostavlja, da zelo verjetno gre za pogrešano deklico iz Srbije. Dunajska policija po nalogu državnega tožilca zahteva objavo posnetkov," so sporočili s policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija