DEVETI DAN PREISKAVE OD IZGINOTJA ŠE NE DVELETNE DANKE ILIĆ: Dunajska policija opravila analizo posnetka (VIDEO)

Kronika

V iskanje Danke Ilić, ki bo junija dopolnila dve leti in je pogrešana od prejšnjega torka, je poleg srbske policije vključena tudi dunajska kriminalistična policija in Interpol. Avstrijska policija je opravila analizo videoposnetka, ki ga je naredil srbski državljan na postajališču podzemne železnice na Dunaju, saj se mu je malčica, ki jo je opazil, zdela zelo podobna pogrešani Danki. Ujemanje podobe otroka, posnetega na Dunaju, in podobe pogrešane deklice iz Bora, naj bi bilo zelo visoko.

Dokazov, da je deklica posneta na Dunaju, pogrešana še ne dveletna Danka Ilić, naj bi bilo vse več. Kot poročajo mediji, so avstrijski policisti obvestili srbske kolege, da so opravili antropološko preiskavo posnetkov s posebno programsko opremo. Ujemanje med pogrešano Danko in deklico na posnetku naj bi bilo izjemno visoko.

Zakaj ni moški, ki je opazil deklico, obvestil avtrijske policije?

Kot je za medije povedal Saša Božinović, predsednik Srbskega kulturnega centra na Dunaju, so v nedeljo okoli 16.20 od srbskega konzulata na Dunaju prejeli link do videoposnetka deklice in priporočilo, naj razpošljejo vsem njihovim članom, če bi morda kdo kje opazil Danko in s tem lahko pomagal v preiskavi.

Povedal je tudi, da je videoposnetek naredil srbski državljan, ki živi na Dunaju, in ga posredoval srbski policiji, kar je po mnenju Božinovića bila napaka. Najprej bi moral obvestiti avstrijsko policijo, ki bi se lahko takoj odzvala. Vendar naj omenjeni moški ne bi dolgo živel na Dunaju in naj ne bi znal dobro nemškega jezika.

Je bila malčica ugrabljena?

Policija naj bi preiskovala možnost, ali je bila malčica prepeljana preko Brze Palanke in Kladove v romunsko pristanišče Turna Severin. Odkar se je pojavil videoposnetek z Dunaja, so sumi, da je bila ugrabljena, vse večji.

Še ne dveletna malčica je izginila 26. marca okoli 13.00. Mati je z Danko in starejšim sinom prišla v vas Banjsko Polje pri Boru, na vzhodu Srbije, kjer ima sorodnike. Pred leti je tukaj tudi stanovala. Kot je navedla, se je za hip oddaljila od hčerke, ker je sinu dala vodo, in v tem trenutku naj bi deklica misteriozno izginila. Najprej naj bi jo začela iskati sama, nato je poklicala moža in šele eno uro in pol po izginotju je obvestila policijo.

Mati: samo, da se Danka vrne živa in zdrava

Za srbske medije je mati včeraj povedala, da želi, da se otrok vrne domov.

"Držimo se, kolikor se lahko, samo da se Danka najde. Čakamo, da se vse to zaključi, upamo na najboljše, potem se bova s soprogom javno oglasila in odgovorila na vse žalitve, zmerljivke in nebuloze. Zato se mi ne oglašamo. Bolijo me vse te špekulacije, zvračanje krivde name in na moža. Telefon je bil na analizi, samo to bom rekla. Če ne bi bilo tako, jaz ne bi bila mati, ki išče svojega otroka, moj status bi bil drugačen. Samo, da se Danka vrne živa in zdrava, potem bomo o vsem spregovorili," je povedala mati Ivana za medije.

Mati je še povedala, da starejši sin ni z njo in s soprogom, in da ne ve, kje je. Kot poročajo srbski mediji, zaenkrat ni znano, kje starejši otrok in kdo ga je prevzel.

Slovenska policija je danes izdala obvestilo o pogrešani dveletni deklici Danki Ilić in pozvala javnost, naj posreduje morebitne informacije o njej. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija