PO ŠPEKULACIJAH, DA JE VPLETENA V IZGINOTJE 2-LETNE DANKE: Spregovorila je dekličina mati Ivana (VIDEO)

Kronika

Od minulega torka, 26. marca, v Srbiji pogrešajo 2-letno deklico Danko Ilić. Misteriozno izginotje, ki vse od tistega dne polni medije. V preiskavo se je poleg policije vključil Interpol. Minulo soboto, 30. marca, je moški na tramvajskem postajališču na Dunaju v družbi dveh žensk, ki sta govorili romunsko, opazil deklico, ki je bila nadvse podobna pogrešani Danki in jo posnel. Posnetek je izročil dunajski policiji, ki vodi kriminalistično preiskavo. Po današnjem poročanju Informerja je policija s pregledovanjem kamer videonadzora ugotovila, da sta mejni prehod med Srbijo in Romunijo prečkala dva avtomobila, v katerih sta bili ženski, ki sta podobni osebama z videoposnetka z Dunaja.

Z neprestanim operativnim delom in pregledovanjem kamer videonadzora na mejnem prehodu Kladovo–Turnu–Severin je srbska policija prišla do ugotovitev, da sta mejni prehod med Romunijo in Srbijo prečkali ženski, ki sta podobni osebama z videoposnetka, ki je nastal na Dunaju in na katerem je pogrešana 2-letna Danka Ilić, poroča Informer.

Od danes zjutraj policija ne legitimira več ljudi, ki želijo vstopiti v vas Banjsko Polje na vzhodu Srbije, blizu mesta Bor, kjer je pred tednom dni izginila 2-letna malčica. Policijska patrulja se nahaja samo še pred hišo, kjer se je za deklico izgubila vsaka sled. Policisti pa trkajo od vrat do vrat in ponovno opravljajo razgovore z vaščani.

Hajde vi svi koji poznajete Danku ( i preko noći ste mi se pojavili na blogu preko 400 vas ne znam iz kojeg razloga ali vidim da se raspravljate s ljudima koji misle da majka zna gdje je dijete.) Recite vi koji poznajete Danku da li bi na ovoj snimci to mogla biti ona. Snimka je loše kvalitete ja neću tvrditi da li je to Danka ili ne jer dosta djece znaju biti slična. No kad bi poznavala dijete onda bi znala porocjeniti. Uglavnom čovjek je prišao tim dviju ženama ali ga nisu razumjele. I kaže da se mala nije odazivala tim ženama na ime koje su joj govorile. Za one malo "pametne" s glupim komentarima tipa:zašto snimka nije predana policiji, odgovor je SNIMKA JE ODMAH PREDANA POLICIJI I OD SINOĆ RADE NA TOM TRAGU!!!!!!!

Objavil/a Mamin Blog dne Nedelja, 31. marec 2024

Preiskava materinega telefona naj bi pokazala, da je neposredno pred dekličinim izginotjem na spletnem iskalniku Google iskala mejni prehod med Srbijo in Romunijo. "Zelo nenavadno je obnašanje matere in to, kar je iskala na računalniku in telefonu neposredno pred izginotjem hčerke. Na guglu je iskala mejni prehod Kladovo–Turnu–Severin," poročajo srbski mediji. Prav tako naj bi guglala kazensko odgovornost za določena kazniva dejanja.

Kot je pojasnila dunajska policija za medije, so opravili razgovor z moškim, ki je naredil videoposnetek deklice na tramvajskem postajališču na Dunaju. "Pregledali smo videoposnetek, ki ga je naredil. Natančne okoliščine, še posebej to, ali gre za pogrešano deklico, so predmet preiskave, ki je v teku in jo vodi dunajska kriminalistična policija," so navedli.

Na dunajsko policijo so se obrnile srbske oblasti, potem ko se jim je oglasil moški, ki je opazil deklico v spremstvu dveh žensk, ki sta govorili romunsko. Videoposnetek je bil objavljen tudi na družbenih omrežjih in je hitro postal viralen.

Srbska policija o konkretnih podrobnostih za javnost ne želi govoriti, poteka že osmi dan preiskave. Kot je navedla majorka policije Bojana Otović Pjanović, zaenkrat ne izključujejo nobene možnosti, preiskava je dinamična, imajo veliko število preverb, veliko materiala, preverjajo vsak obraz, za katerega obstaja najmanjši indic, da bi bil lahko povezan z izginotjem otroka.

"Kdo so osumljenci ne morem govoriti, ker ne bi bilo niti profesionalno niti odgovorno. Kar se mene tiče, so za zdaj osumljenci vsi! Odvzeti so bili videoposnetki vseh mogočih kamer … dela se 24 ur na dan," je navedla Otović Pjanović.

Zdaj se je oglasila dekličina mati Ivana

Po štekulacijah, da je v izginotje 2-letne Danke vpletena njena mama, je ta zdaj tudi sama spregovorila za medije. "Telefon je bil forenzično pregledan, samo to bom povedala. Želim si samo, da se Danka vrne živa in zdrava, potem pa se bomo pogovorili o vsem," je povedala za Nova.rs. In dodala, da jo "bolijo špekulacije, da naj bi bila z možem vpletena v izginotje". 

Potrdila je, da si je ogledala posnetek z Dunaja, več pa ni želela komentirati, saj preiskava še poteka. "Vztrajamo, kolikor lahko, samo da Danko čim prej najdemo," je nadaljevala. Dodala je še, da upajo le na najboljše: "Upam, da bom svojega otroka čim prej objela." 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija